avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare

A, cu suspendare 4 ani are o altercatie minora cu B duminca seara,altercatia se petrece in lipsa martorilor,a camerelor de supraveghere etc. REPET, minora,o simpla cearta. Luni,tatal lui B , sa zicem C ,alaturi de un grup de inca 3 oameni se duce la A, inarmati cu cutite ,intr-un bar cu multa lume si camere de supraveghere. Incearca sa-l taie pe A cu cutitul insa A ia berea si ii da cu ea in cap . Ceilalti oameni inarmati se retrag . C, scoate certificat legal ca A i-a dat cu berea in cap . Ce risca A,in conditiile in care a fost in legitima aparare ,dar are suspendare?
Cel mai recent răspuns: thad92 , utilizator 00:03, 31 Octombrie 2013
Daca se retine, nu risca nimic, legitima aparare este una din cauzele care inlatura caracterul penal al faptei.
Legitima aparare inlatura caracterul penal al faptei, fiind in consecinta inlaturata raspunderea penala.
In functie de numarul de ingrijiri medicale pe care le va avea C,A poate fi cercetat pentru saversirea infractiunii de loviri sau alte violente, fie vatamare corporala.
In cazul in care va fi condamnat pentru una dintre aceste infractiuni, pedeapsa de 4 ani cu suspendare va fi revocata si se va cumula cu noua pedepsa.
Exista mari sanse ca A sa fie achitat, intrucat din cele descrise de dvs. reiese ca ar fi vorba de legitima aparare.
De asemenea, A are posibilitatea sa incerce o impacare cu C, determinandu-l sa-si retraga plangerea, intrucat infractiunile despre care am facut vorbire mai sus se urmaresc la plangerea prelabila a persoanei vatamate, iar retragerea plangerii inlatura raspunderea penala.
multumesc domnule avocat .Eu sunt studenta la Drept,anul I, nu fac inca dreptul penal .A , este fratele meu. Daca nu este prea mare deranjul ati putea va rog,sa-mi indicati din Codul penal Articolele care fac referire la fapta aceasta?
marinamihaela a scris:

multumesc domnule avocat .Eu sunt studenta la Drept,anul I, nu fac inca dreptul penal .A , este fratele meu. Daca nu este prea mare deranjul ati putea va rog,sa-mi indicati din Codul penal Articolele care fac referire la fapta aceasta?


cauta in partea speciala, infractiuni contra persoanei. acolo gasesti lovirile, vatamarea etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasirea limitelor legitimei aparari cryingangel cryingangel Imi poate da cineva, va rog, un exemplu pentru depasirea limitelor legitimei aparari si pentru depasirea limitelor starii de necesitate.Multumesc anticipat.:\"> (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Ana65 Ana65 Va salut. In urma unei altercatii , fratele meu a cazut victima. Mentionez ca fratele meu se intorcea catre casa si nu avea nici o legatura cu incidentul , ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua. Am avut o altercatie cu o persoana , m-am enervat si am lovit-o. A depus reclamatie pentru lovire si alte violente avand certificat medico-legal 6 ... (vezi toată discuția)