avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire si alte violente

Buna ziua.
Am avut o altercatie cu o persoana , m-am enervat si am lovit-o.
A depus reclamatie pentru lovire si alte violente avand certificat medico-legal 6 zile + martorii de partea ei.
Am si eu impotriva acestei persoane hartuire,insulta,amenintare si alte infractiuni informatice la adresa mea. ( toate cu dovezi )

Trei intrebari am la dv :

1. Se poate aplica o amenda administrativa in cazul de fata in care eu am 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare si 4 ani si 4 luni cu supraveghere ( sunt inca in termenul de incercare ) ?!

2. In cazul unei amenzi penale se poate revoca suspendarea conditionata?

3.Sa depun si eu reclamatia impotriva persoanei respective avand in vedere ca NU exista posibilitatea de impacare cu partea vatamata?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica, Alte profesii
Orice este posibil dar nu stati foarte confortabil aflandu-va in termenul de incercare, ar trebui sa va ocupati serios de aparare.
Nu mi-ati raspuns la intrebari.
Si cum ma pot ocupa de aparare?
Ce cai de atac pot avea la dispozitie ?!
Daca ati savarsit infractiunea in termenul de incercare si veti fi condamnat la amenda penala se revoca suspendarea conditionata, la asta ma refeream cand am spus ca nu stati foarte confortabil, ar trebui sa obtineti o solutie de netrimitere in judecata in acest dosar. Incercati sa va aparati, inteleg ca au existat anumite presiuni impotriva dvs, in functie de situatia de fapt, invocati scuza provocarii, legitima aparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare marinamihaela marinamihaela A, cu suspendare 4 ani are o altercatie minora cu B duminca seara,altercatia se petrece in lipsa martorilor,a camerelor de supraveghere etc. REPET, minora,o ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua! O persoana m-a injurat , mi-a aratat scene obscene iar eu m-am enervat si i-am dat un pumn. Si-a scos certificat medico-legal pe care scrie 6 zile ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare la locul de munca sau inchisoare? Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua Ce sanse am daca am o suspendare de doi ani si am comis o infractiune ca sa se revoce suspendarea si printr-o noua pedeapsa aplicata sa primesc cu ... (vezi toată discuția)