avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Contabil autorizat ceccar
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Contabil autorizat ceccar

Buna ziua,
Eram contabil autorizat ceccar cu studii medii, inactiv , si am deveni,,activ" de cativa ani, ca m-au somat.Azi am aflat ca dupa 7 ani de inactivitate te activezi obligatoriu, dar ulterior poti sa te inactivezi. Eu sunt angajata din 1992 ca si contabil la o firma, nu tin contabilitati in particular.
Am liceu(electrotehnic)
Doua cursuri de contabilitate (unul de Ministerul Invatamantului)(1992-1993)
Facultatea de drept
Masterat in contabilitate.
Daca renunt de tot la a fi membru ceccar, pot din punct de vedere legal sa-mi exercit meseria,conform contractului de munca? Si sa semnez bilantul?Imi permit diplomele si masteratul?Niciodata nu am avut si nu am de gand sa tin contabilitatiin afara serviciului,
Am platit atatia ani taxe si cursuri, As renunta la aceste costuri.
Sunt contabile angajate cu carte de munca care nu sunt membre ceccar si semneaza bilant
Oare eu pot?
Cu respect

Cel mai recent răspuns: claudiamihai91 , utilizator 16:30, 31 Octombrie 2013
Legea 82/1991:

(2) Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
(31) În cazul persoanelor prevăzute la art. 5 alin. (11), contabilitatea poate fi organizată şi condusă potrivit prevederilor alin. (2) şi (3) sau pe bază de contracte/convenţii civile încheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, situaţie în care răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestor persoane fizice.

Legea 1/2011:

Art. 143. - (1) Examenele de finalizare a studiilor în învăţământul superior sunt:
a) examen de licenţă, pentru ciclul de studii universitare de licenţă sau examen de diplomă pentru învăţământul din domeniul ştiinţelor inginereşti;
b) examen de disertaţie, pentru ciclul de studii universitare de master;
c) examen de susţinere publică a tezei de doctorat;
d) examen de certificare, pentru programele de studii postuniversitare de tip specializare;
e) examen de selecţie, care precedă examenul de licenţă, în cazul studenţilor/absolvenţilor care provin de la instituţii de învăţământ superior şi/sau programe de studii care au intrat în lichidare.


Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va multumesc pentru raspuns, m-am luminat.
Un sfarsit de saptamana placut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am terminat universitatea- specializare chimie fizica, ... archana archana Buna ziua. Am terminat universitatea- specializare chimie fizica, in anul 1997, studii cu durata de 5 ani si examen de licenta. Va rog sa imi spuneti conform ... (vezi toată discuția)
Supliment la diploma felicias65 felicias65 Buna ziua! Am absolvit in anul [b]2005[/b] cursurile Academiei de Studii Economice, invatamant la distanta . Am susţinut examenul de licenta la ASE în ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de lungã sau de scurtã duratã flodac flodac Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți În anul 2008 am absolvit cu examen de licență cursurile de 4 ani (I.D.) ale Facultății de ... (vezi toată discuția)