avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act proprietate casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act proprietate casa

Am urmatoarea situatie: in casa in care locuiam eu si parintii mei mai locuia si o matusa cu sotul ei, initial casa era trecuta pe numele bunicului meu care era decedat, dar nu a mers nimeni sa faca succesiunea, iar facturile la curent erau platite pe numele lui la fel si impozitul la primarie. Apoi parintii mei au divortat, eu si mama am plecat, iar in casa au ramas tata, matusa, sotul ei si cele 2 fete ale lor. Intre timp matusa mea impreuna cu sora ei cred ca au facut niste acte pentru ca recent am aflat ca facturile la curent sunt pe numele unchiului meu, ceea ce cred ca inseamna ca apare si pe actul de proprietate,iar la primarie mi-au spus ca apare tatal meu. Matusa mea e decedata, sotul ei nu stie daca a facut ceva acte si nici tatal, cealalta sora nu vrea sa spuna nimic. Cum poate tatal meu sa afle care este acum situatia casei, pe ce nume este, daca a fost intabulata, daca s-a facut succesiune, avand in vedere ca cei de la primarie nu sunt foarte cooperanti. .Bunica este inca in viata si ar trebui sa fie totul pe numele ei, dar se pare ca nu apare nicaieri. De la Eon nu se poate cere legal o copie dupa actul de proprietate in baza caruia s-a incheiat contractul de energie electrica.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sylvyk , utilizator 17:27, 10 Noiembrie 2013
Cereţi un extras de carte funciară(CF) de la cadastru şi atunci vă ve-ţi lămuri pe numele cui apare acel imobil
Mergeti la primarie la rol fiscal, la CF si faceti demersuri. IN functie de ce anume gasiti sau nu, puteti merge mai departe cu demersurile.
o sa incerc.multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are drept de deschidere succesiune niculici2006 niculici2006 Buna seara! Este vorba de o casa la tara din bunici , parinti ..Bunicii au avut 3 fete : mama (care a decedat demult), matusa care locuia la tara si o alta ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)