avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... E posibila concedierea in timpul perioadei concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

E posibila concedierea in timpul perioadei concediului medical?

Buna ziua
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:in urma cu o luna am fost internata in spital de urgenta pentru o operatie de apendicita.Pe timpul spitalizarii de miercuri pana sambata, deci pentru o perioada de 3 zile lucratoare nu am avut cum sa anunt serviciul ca sunt in spital,deci cei de la serviciu nu au stiut nimic de mine.In baza acestui fapt mi s-a dat preaviz de desfacere a contractului de munca. In aceste zile eu am depus la serviciu o cerere prin care contestam decizia lor de concediere ca fiind nelegala si am cerut anularea ei, pentru ca eu eram in spital la data cand ei au emis ordinul de concediere,atasand cererii mele si copia concediului medical emis de unitatea medicala. Contestatia mea nu a fost aprobata. Cine are dreptate? Au totusi dreptul sa ma concedieze daca eu eram in concediu medical? Ce se poate face daca ei au respins contestatia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 31 Octombrie 2013
Concedierea in timpul concediului medical este posibila numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Decizia de concediere se contesta la instanta de judecata si nu la angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada de proba de 90 de zile IoanaEnache IoanaEnache Buna ziua, Firma la care lucrez doreste sa ma concedieze, desi eu am probleme de sanatate, si sunt acasa in concediu medical. De asemenea am bilet de ... (vezi toată discuția)
Concediere gravida Marymaria22 Marymaria22 Bună ziua sunt insarcinata in 7 luni si urmeaza sa nasc in 10 martie 2017 dar magazinul la care lucrez se inchide in 1 martie 2017 deoarece nu le mai merge au ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate Ginamariana Ginamariana Care sunt obligatiile bănești ale angajatorului, respectiv ale angajatei sau statului privitor la concediul de maternitate? O angajată m-a anuntat ... (vezi toată discuția)