Buna ziua
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:in urma cu o luna am fost internata in spital de urgenta pentru o operatie de apendicita.Pe timpul spitalizarii de miercuri pana sambata, deci pentru o perioada de 3 zile lucratoare nu am avut cum sa anunt serviciul ca sunt in spital,deci cei de la serviciu nu au stiut nimic de mine.In baza acestui fapt mi s-a dat preaviz de desfacere a contractului de munca. In aceste zile eu am depus la serviciu o cerere prin care contestam decizia lor de concediere ca fiind nelegala si am cerut anularea ei, pentru ca eu eram in spital la data cand ei au emis ordinul de concediere,atasand cererii mele si copia concediului medical emis de unitatea medicala. Contestatia mea nu a fost aprobata. Cine are dreptate? Au totusi dreptul sa ma concedieze daca eu eram in concediu medical? Ce se poate face daca ei au respins contestatia?
Concedierea in timpul concediului medical este posibila numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Decizia de concediere se contesta la instanta de judecata si nu la angajator.