avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare imprumut banesc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare imprumut banesc

Am imprumutat niste bani unor prieteni (familie de cetatateni romani cu dubla cetatenie)
in ianuarie 2011, in baza unei hartii de mana, prin care se obligau sa imi restituie
datoria in maxim 6 luni iar in caz de "forta majora" banii imi vor fi dati de unul
din fiii lor (nume si nr telefon). Avand in vedere ca au intarziat mult cu restituirea
banilor, au mai intocmit o hartie prin care recunosteau datoria si promiteau ca
o vor restitui pana in decembrie 2012, anexand totodata si copii ale cartilor de identitate
si pasapoartelor celor doi soti.Am primit pana acum doar cca 30% din suma. Ei au o firma in Romania
intrata in insolventa si, cred, cateva terenuri pe care e pusa "poprire". Exista
vreo cale legala de a-mi recupera banii? Sa nu imi spuneti ca prostia se plateste,
asta STIU, dar cred in prietenie si onestitate.Multumesc
AncaMC a scris:

Sa nu imi spuneti ca prostia se plateste,
asta STIU, dar cred in prietenie si onestitate.Multumesc

Nu v-o spun. Nu aş face decît să repet un truism.

Pe de altă parte, dacă dumneavoastră credeţi în prietenie şi onestitate, aveţi convingerea că debitorii dumneavoastră îmbrăţişează aceleaşi valori?

Dacă da, vor face orice pentru a restitui împrumutul. Dacă nu, înseamnă că sunteţi un idealist şi atît.

Căi legale există. Puteţi obţine o sentinţă de obligare la plată. Puteţi urmări nu doar bunurile lor din România, ci şi pe cele din cealaltă ţară (ai căror cetăţeni sunt).

Dacă nu o ştiţi, vă spun eu vorba aceea din popor: prietenie, prietenie, dar brînza e pe bani!
Va multumesc pentru raspuns. Pentru acea sentinta trebuie sa ma adresez unui avocat ..sau cum ar trebui sa procedez? Stiu ca trebuie sa platesc pentru serviciul acesta, dar de unde/cum sa incep? SPer ca nu abuzez de amabilitatea dvs.
Scuzeee, am vreo sansa daca nu am un act incheiat la un notar , ci doar o hartie de mana cu semnaturile lor?
Da, aveţi. Un avocat va şti ce să facă cu hîrtia de mînă.
Pot apela la dumneavoastra? Sincer, nu cunosc niciun avocat...

Alte discuții în legătură

Legalitate anuntare reclamant despre ora la care vin sa dau declaratie DeeaRaina DeeaRaina Sunt chemata la politie sa dau o declaratie pentru ca cineva a depus o plangere impotriva mea. Este legal ca politistul sa anunte acea persoana de data si ora ... (vezi toată discuția)
Ma recunosc in romania de astazi ? Radu Gabrian Radu Gabrian [i]\"Eu nu ma mai recunosc foarte tare in tara asta si atunci... Stiu,apartin tarii asteia,am multe dintre defectele poporului astuia,dar nu inseamna neaparat ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice- cum recuperez ? Crystynika Crystynika Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a unor bani imprumutati. Banii au fost imprumutati in 2007 pt un an, dupa un an nu am primit ... (vezi toată discuția)