Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este procedura de recuperare a unor bani imprumutati. Banii au fost imprumutati in 2007 pt un an, dupa un an nu am primit banii inapoi am facut o hartie intre noi pe care mi-a semnat-o in care recunostea imprumutul si avea inca un an la dispozitie sa-mi dea banii, nu mi i-a dat iar dupa un an jumatate iar mi-a semnat o hartie ca-mi da banii intr-un an. Individul nu are proprietati, nu am ce sa execut la el. Il dau direct in judecata fara notificare cu data actuala sau sunt suficiente cele din urma cu jumatate de an. Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea cea mai eficienta. Si cum as putea sa scot banii de la un individ care nu are proprietati...
Multumesc pt ajutor!
Din cate inteleg, nu aveti un titlu executoriu.
va trebui sa il dati in judecata mai intai ca sa obtineti o hotarare care sa-l oblige sa va restituie imprumutul si abia apoi sa puneti in executare hotararea respectiva care nu va fi de mare folos daca debitorul nu are bunuri .
Imi cer scuze, initial am facut plata la notariat, doar celelalte 2 hartii de prelungire a termenului sunt facute intre noi si semnate. Are initial titlu executoriu.
.........sa inteleg ca in tara asta chiar cu dovezi concrete, chiar daca recunoaste sub semnatura ca are de dat bani eu nu am cum sa-i mai recuperez sub nici o forma? Nu pot sa-l acuz de inselaciune ca sa-l sperii sa faca rost de bani?.. sau ceva...Pe mine m-a dus cu zaharelul atat timp, e adevarat ca am acceptat sa-l mai pasuiesc dar chiar nu am cum sa fac nimic?