avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de imprumut prin notariat-prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de imprumut prin notariat-prescriptie

In urma cu 3 ani s-a incheiat un contract de imprumut prin notariat. In 2008, cel care a imprumutat a facut o hartie la un executor (nu am vazut ce scrie in ea).
As dori sa stiu, daca pana acum, in 2010, cel care a semnat ca a primit bani (de fapt a fost o inselaciune si nu a luat nici un ban), nu a primit documentul de la executor, mai poate fi executat dupa atata timp? Exista vreun termen in acest sens?
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 08:02, 15 Aprilie 2010
trebuie sa treaca 3 ani de la data la care trebuia restituit imprumutul
Nu stiu cat de "inselaciune" ar putea fi...din moment ce a semnat in fata unui notar ca a primit cu titlu de imprumut o suma de bani...in afara de faptul ca actul ar putea fi unul "simulat", adevaratele raporturi dintre parti fiind cu totul si cu totul altele.
Dar, trecand peste acest aspect, termenul de prescriptie de 3 ani, incepe sa curga de la data scadentei "imprumutului", data pe care nu ne-ati precizat-o.:)
Daca de la acea data au trecut trei ani, teoretic, datoria este prescrisa.
Practic, daca se va incepe o executare silita, exista posibilitatea formularii unei contestatii la executare.
Termenul de prescriptie stiu ca curge de la data ultimei rate scadente, care ar fi 25.10.2007. Contractul este intradevar o simulare, intrucat cu el "imprumutatul" a garantat plata unor marfuri luate de la un SRL, a carei valoare este cu mult sub suma trecuta in contract. Pentru anularea contractului exista un dosar penal impotriva celui care a "imprumutat", care zace la Politie din decembrie 2008. S-a dispus inceperea urmaririi penale dupa ce s-a constatat ca cel care a dat chipurile bani cu imprumut, de fapt, in calitate de administrator al unui SRL a scos din gestiune toata marfa, fara factura, cu promisiunea ca dupa ce va verifica preturile de intrare din contabilitate, va anula contractul de imprumut si va intocmi factura. De fapt o teapa! Am aflat ca omul este interlop si cu asta se ocupa, sa insele oamenii de buna credinta.
Problema care m-a pus pe mine in dilema este aceea ca, in 2008 s-a cerut executarea bunurilor imprumutatului, dovada in acest sens ar fi un document emis de un executor, nu l-am vazut, nu stiu ce este, imprumutatul nu l-a primit, dar a auzit ca ar exista asa ceva.
Ce nu inteleg eu, este daca a cerut executarea, in baza contractului, de ce executorul nu a luat legatura in nici un fel cu imprumutatul. Acesta habar nu avea, pana ce un anume recuperator -de culoare-a venit cu acel document la usa lui, spunand ca el a venit sa ia banii.
Cunostiinta mea asteapta si acum rezultatul anchetei Politiei ca sa stie ce are de facut. Din pacate, politia romana, nu a facut nici un demers in acest sens, nu a interogat nici un martor, desi sunt destui care stiu cum s-au petrecut faptele, iar cunostiinta mea este hartuita de niste golani sa dea banii inapoi, bani pe care nu i-a luat.
Marfa respectiva in valoare reala de 7000 lei a expirat dupa 2 luni, timp in care nu i s-a permis sa o vanda, intrucat nu avea document justificativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)
Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)