avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Evacuare rau-platnic la cheltuieli administrative
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Evacuare rau-platnic la cheltuieli administrative

Sunt un locatar si proprietar al unui apartament, iar la noi in scara exista o familie, chiriasa intr-un apartament apartinand DAPPP, care insumeaza la asociatie un debit de 63770, la care se adauga majorari in valoare de 278035. In aceaste conditii atat eu, cat si ceilalti proprietari din aceasta scara avem probleme cu furnizorii de servicii. La inceputul lunii octombrie furnizorul de caldura ne-a refuzat distribuirea agentului termic pentru incalzire datorita datoriilor acumulate din luna aprilie a acestui an si pana atunci, care insumau o medie de 680 ron / apartament.Tin sa precizez ca 12 apartamente din aceasta scara au conventii individuale cu societatea furnizoare de agent termic, 3 apartamente au centrale proprii, iar 4 apartamente sunt inchiriate si figureaza cu plata la zi la asociatie (exceptie facand un apartament care are o datorie de aproximativ 1500 de ron, dar care este debransat de la agentul termic). De asemenea, suntem avertizati ca e posibil sa ni se sisteze si furnizarea apei reci , deoarece scara are o datorie foarte mare catre celalalt furnizor, cel de apa rece.
Ceea ce doresc eu de la dumneavoastra, e sa imi spuneti ce putem face in aceste conditii, tinand cont de faptul ca asociatia sustine ca ar avea un proces cu familia respectiva si un dosar la executor, dar de 7 ani de cand locuiesc eu in acest imobil nu s-a vazut nici o actiune, din contra suntem sfatuiti sa ne punem centrale proprii (dar daca se sisteaza apa rece, acestea devin obiecte de mobilier). Unde si cui ne putem adresa pentru a incerca sa solutionam problema. Datoria pe care o are aceasta familie (debit + penalitati) este mai mare decat valoarea apartamentului in care locuiesc.
Desi in Noul Cod de Procedura Civila, la articolul 25, alineatul 3 se precizeaza ca " In situatii exceptionale, hotararile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care ii vizeaza direct, pe baza de tabel nominal." se pare ca totusi nici semnaturile noastre nu ne ajuta.
In aceste conditii, daca noi, ca bun-platnici, nu avem decat obligatii, nu si drepturi, care ar fi masurile pe care le putem lua. Daca unul dintre noi nu achita debitul catre asociatie, suntem dati in judecata si executati silit, ajungandu-se pana la scoaterea la vanzare a apartamentelor. In cazul chiriasilor statului, care s-au bucurat de toate facilitatile pana acum, in mod gratuit, neplatind nimic, ce se intampla? Cum putem face ca acele debite sa fie achitate, fara sa ne afecteze pe noi, ceilalti locatari, bun-platnici.
In speranta ca imi veti da un raspuns cat de curand si ca ati avut rabdarea de a citi acest mail, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:10, 31 Octombrie 2013
Este problema care intra in responsabilitatea exclusiva a reprezentantului asociatiei de proprietari in prsoana presedintelui de asociatie
L nr 230/2007 actualizata 2013 Art. 31
(1) Preşedintele asociatiei de proprietari reprezintă asociatia în derularea contractelor şi
îşi asumă obligatii în numele acesteia. El reprezintă asociatia de proprietari în relatiile cu
tertii, inclusiv în actiunile initiate de asociatie împotriva unui proprietar care nu şi-a
îndeplinit obligatiile fată de asociatie
sau în procesele initiate de un proprietar care
contestă o hotărâre a adunării generale a proprietarilor.


Art. 32


(2) Pentru neîndeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv
preşedintele asociatiei de proprietari, răspund personal sau în solidar, după caz, în fata
legii şi a proprietarilor pentru daunele şi prejudiciile cauzate proprietarilor în mod
deliberat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)
Caldura si apa calda sistata la bloc pentru datorii serban33 serban33 Buna sera ! Am nevoie de sfatul dvs in ceea ce priveste o problema de neplata a asociatiei, fapt ce a dus la sistarea agentului termic (caldura) in ... (vezi toată discuția)