buna seara pe data de 28 august 2012 am venit revenit in tara din Belgia de la mama unde si lucrasem pe timpul veri. In Otopeni am luat un taxi de la o firma spre Gara de Nord. M-am inteles cu intermediarul sa platesc 10 euro (45lei). M-am urcat in masina, s-a urcat si intermediarul. acesta vorbind la telefon cu o persoana a zis hai ba ca il luaram pa unu cu buze mari sa il ducem la gara ii luam 100 e student. atunci mi-am dat seama ca am cazut in plasa. le-am spus: ramane cum am stabilit 45 lei 450mii 10euro si gagiu din spate mi-a raspuns fugi ba de aici 100 de euro. am insistat cu 10 euro cum ne-am inteles, iar soferul a deschis torpedoul a scos casa am vazut o portiune din ce parea a fi pat de pistol am scos o hartie si atunci am vazut patu de la pistol declansatorul(cocoselul portiunea din spatele pistolului) si m-am calmat. am vrut sa cobor nu am fost lasat, iar la politie nu am fost lasat sa scriu toata declaratia (la sectia 3) a trebuit sa scriu la final dupa ce a terminat inspectorul de dictat(mi-a tras declaratia din fata si mi-a zis eu nu ti-am spus sa mai adaugi nimic) un agent de acolo mi s-a spus ca nu am idee in ce c***t m-am bagat. din acea clipa nu am fost chemat nici o data la politie am mai fost eu de 3 ori din proprie initiativa ultima data mi-au spus mai pe ocolite sa imi retrag sesizarea ca e mai bine ca procesul si avocatii sunt scumpi.
Ma intereseaza ce as putea face pe latura legala. merci anticipat
"Actiunea pe victimele strazii" exista doar in cazul accidentelor auto cu autor necunoscut...platile se fac din fondul de garantare al asigurarilor, in conditii special....ce sa despagubeasca? 10 euro sau 100 euro? cum dovediti cele spuse de dvs? Puteti face plangere la seful IGPR sau la parchetul de pe langa judecatoria sector 1 (cred), cu privire la comportamentul politistilor, insa cred ca va irositi timpul, nervii si banii, degeaba.....Nu aveti probe nici cu privire la comportamentul soferilor si nici la cel al politistilor respectivi.
Hm! Ciudata poveste...
V-ati adresat numai Politiei, dar respectivei firme de taxi si ANPC nu?! Intr-adevar, nu este simplu, pentru ca nu aveti martori si probe, iar pe deasupra a trecut si mult timp de atunci, dar daca stiti numarul de inmatriculare al masinii (ca numele soferului presupun ca nu-l cunoasteti), macar puteti incerca.
Iar cu privire la Politie, daca stiti numele politistilor care v-au pus bete in roate, faceti plangere la IGP. Daca raspunsul nu va satisface, va puteti adresa in continuare procurorilor militari si avocatului poporului.
Nu va faceti iluzii ca veti obtine ceva, dar macar sa aveti constiinta impacata ca ati facut toate demersurile posibile si nu ati stat cu mainile in san in fata abuzurilor...
Iar cu privire la Politie, daca stiti numele politistilor care v-au pus bete in roate, faceti plangere la IGP. Daca raspunsul nu va satisface, va puteti adresa in continuare procurorilor militari si avocatului poporului.
Ce treaba au procurorii militari in toata ecuatia asta?
Ce treaba au procurorii militari in toata ecuatia asta?
Domnule claudius_ccd, ce n-ati inteles?!
Daca o persoana se considera lezata in drepturile sale legitime de catre un om al legii, in prima instanta se poate adresa sefului ierarhic al acestuia, iar daca seful nu ii da satisfactie, atunci se poate adresa Parchetului Militar, Inspectoratului General al Politiei, Ministerului de Interne, procurorului general sau avocatului poporului.
Politia este obligata sa rezolve cazul.
Avocatul nu poate costa mult deoarece nu prea poate face multe insa poate fi prezent la audierea suspectului daca este platit pentru asa ceva.
Avocatul poate merge sa se intereseze de mersul dosarului si sa va informeze care sunt problemele.