Buna ziua! Acum ceva timp am incheiat un contract de inchiriere cu o persoana. Aceasta nu mi-a platit niciodata desi s-a folosit de acel spatiu(in fapt spatiul ii fusese inchiriat pentru deschidere deschiderii unei societati comerciale cu sediul in spatiul inchiriat).Desi l-am somat sa plateasca acesta refuza intrucat afirma ca facturile emise pe numele lui nu sunyt confirmate prin semnatura.
Intrebare :este obligatoriu semnarea facturii de catre debitor in cazul in care factura i se emite acestuia in temeiul unui contract (mentionez ca actul juridic incheiat intre noi contine termene ferme pentru plata)?
Astept cu mare interes raspunsrile dumneavoastra si va multumesc anticipat.
Daca faceti dovada ca facturile au fost transmise (posta, mail, fax etc.), debitorul trebuie sa dovedeasca faptul ca nu le-a primit.Mai mult, banuiesc ca exista dovada "realizarii obiectului respectivului contract".
La ce anume va referiti cand sustineti ca "facturile emise pe numele lui nu sunt confirmate prin semnatura"?
Trimitetii facturile prin posta cu confirmare de primire, asa vor fi aceptate si de catre instanta in cazul unui proces. Si faceti act aditional la contractul de inchiriere si adaugati clauze exacte privitoare la plata si alte probleme ce credeti ca sar putea ivi.
Succes
Multumesc pt raspuns.Acum sa va explic pe larg. In anul 2006 am inchiriat unei persoane o camera pentru ca acesta sa isi deschida o firma iiectul contractului"n temeiul unui contract de inchiriere.Contractul de inchiriere specifica clar la obiectul contractului"spatiul se va inchiria in scopul deschiderii unei firme-sediu societate". Cand am emis prima factura pentru spatiu l-am sunat sa vina sa o ridice si a zic ca vine si nu a mai venit.La fel si cu a doua factura.Intre timp el si-a infiintat societatea, dar nu a mai calcat pentru facerea contractului cu societatea lui pentru continuarea activitatii asa cum specificasem in mod clar in contractul de inchiriere. Si astfel contractul nostru isi atinsese scopul iar el, desi anuntat telefonic, nu a mai ridicat facturile. Am demarat procedura de actionare in instanta, insa nu sunt sigur daca acele facturi sunt valabile si fara semnatura lui fiind emise totusi in temeiul unui contract valabil.
Va multumesc si sper ca acum am fost mai explicit.