Buna ziua in luna iubie din pricina depasirii pe linie continua mi-a fost suspendat permisul. Pe 14 iulie cu doar o saptamana sa imi fie dat inapoi am comis greseala de a ma urca la volan si a fi prins conducand cu permisul suspendat. De atunci pana asta in ulimele 2 luni jumate decate ori m-am prezentat la sectia de politie a muncicipiului unde locuiesc domnul comisar ori era la Parchet si nu ma putea vedea,ori era in concediu,ori acum mai nou domnul procuror este in concediu . Acum nu stiu ce ar trebui sa fac. Se fac aproape 4 luni de la incident si nu imi spune nimeni...cat este normal sa ti se suspende dreptul de a conduce si care este amenda. la cat ar trebui sa ma astept sa treaca pana sa primesc permisul inapoi? Daca acesti doi domni sunt mereu in concedii nu ma poate ajuta nimeni altcineva / Ce ar trebui sa fac si la ce sa ma astept? mai dureaza mult pana il voi primi / Va multumesc frumos !
Fapta savarsita este o onifractiune. Puteti primi atat o amenda administrativa de 1000 lei si suspendarea permisului ptr 90 de zile cat si o pedeapda cu suspendare si anularea permisului de conducere. Depinde de decizia procurorului daca va da NUP sau va trimite dosarul in instanta unde cel mai probabil veti primi o pedeapsa cu suspendare.
Daca este primul conflict cu legea penala, raportat la pericolul social concret redus al infractiunii , se poate dispune aplicarea unei amenzi administrative .( art . 91 din Codul penal).
Se poate dispune , de asemenea, suspendarea conditionata a executarii , ca mod de individualizare judiciara a pedepsei.
Condiţiile de aplicare a suspendării condiţionate
Instanţa poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;
c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei poate fi acordată şi în caz de concurs de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei trebuie motivată.
Permisul vi se va restituii doar in conditiile art.219 din HG 1391/2006.
ART. 219
(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz, a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
c) în baza certificatului medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat. (2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
..........................................................................................
Alcool la volan
elenarai
Buna ziua!
Am fost oprit in trafic si am fost testat cu alcooltestu si am avut o alcoolemie in aeru expirat de 0.47. M-au dus la probele de sange si ... (vezi toată discuția)