avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de inchiriere

Buna ziua!
Am inchiriat in 5 iunie 2013 un spatiu pentru a-mi deschide un cabinet de optica medicala.inchirierea s-a efectuat intre proprietar (persoana fizica) si mine ca administrator al firmei mele.
in contract este specificata ca "destinatia spatiului inchiriat este pentru obtinerea autorizarii ca punct de lucru in favoarea firmei mele"
eu am achitat in avans chiria pe un an de zile+2 luni garantie
si acum apare problema,deoarece spatiul nu este unul comercial ci de locuit
cand l-am inchiriat ,agentul imobiliar mi l-a prezentat ca si comercial,ulterior la vizualizare proprietarul a spus ca este inca de locuit dar are depuse toate actele si intr-o luna e spatiu comercial.au trecut 5 luni si nimic
in contractul de inchiriere spatiul este numit imobil,fara vreo specificatie daca locuibil sau comercial
ieri i-am dat proprietarului o notificare prin care ii solicit inchierea contractului si restituirea chiriei platite in avans pe un an exceptand perioada 15.08.2013-30.11.2013 (de cand mi-am inceput activitatea in spatiu si pana la terminarea celor 30 zile speculate in contract)
el refuza sa imi restituie chiria pt perioada iunie august
intrebarea mea,avand in vedere destinatia spatiului trecuta in contract,si faptul ca el nici dupa 5 luni nu mi-a pus la dispozitie extrasul cf pt eliberarea autorizatiei de functionare,as putea in instanta sa il determin sa imi restituie chiriile+garantia?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:27, 1 Noiembrie 2013
Promovati actiune in instanta pentru recuperare suma avansata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare din spatiu locuibil in spatiu comercial cgaman cgaman Buna ziua, Detin un spatiu in Sinaia si cum nu mai stau acolo m-am gandit sa il transform in spatiu comercial pentru a-l inchiria insa evident m-am lovit de ... (vezi toată discuția)
Cum sa inchiriez un spatiu fara sa fiu proprietar auricius auricius Am mostenit un spatiu comercial de la parinti(decedati ambii),dar nu am facut succesiunea(lipsa bani), am domiciliul in c.i. acolo(este un apartament cu 3 cam ... (vezi toată discuția)
Contract spațiu comercial gran gran Buna ziua, am doua contracte pe doua spații comerciale care comunica între ele.Unul din contracte a expirat in 31.08.2019 ,iar celălalt este pana in 30 ... (vezi toată discuția)