avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificare cesionare creante
Discuție deschisă în Executare silită

Notificare cesionare creante

Banca a cesionat creanta izvorata din contractul de credit neachitat de mine in decembrie 2008 "la pachet" cu alte sute de credite neperformante in CHF. Societatea care a preluat datoria a cerut executarea silita in ianuarie 2013, cererea a fost respinsa initial pentru ca "nu exista dovada notificarii de catre debitor a cesionarii creantei ... si astfel aceasta cesiune nu este opozabila debitorului cedat". Societatea a facut recurs in termen de 5 zile de la notificare si a obtinut executarea silita anexand o notificare (?!) pe care chipurile ar fi trimis-o in ... decembrie 2012, cu doua saptamani inainte de introducerea cererii de executare. Este legala acceptarea unei notificari pentru o cesiune de creante la 3 ani dupa ce aceasta s-a efectuat?
Cel mai recent răspuns: L.D. Marza-Cabinet de avocat , Avocat 18:33, 1 Noiembrie 2013
legea nu prevede. e posibil sa fie luata in considerare, daca e reala....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Societatea X incheie un contract comercial de vanzare- cumparare cu societatea Y. Raporturile comerciale dintre cele 2 sunt variate, ajungandu-se si la plata ... (vezi toată discuția)