avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare

Va rog , sa imi spuneti, care poate fi termenul in cunostinta pentru o cerere de contestatie in anulare si respectiv de revizuire, a unei hotarari definitive, data de instanta de recurs in materie civila, fond funciar.
Mentionez ca, dosarul al carui decizie din recurs a fost contestata se afla pe rolul instantei de sapte ani si a fost trimis pentru a doua oara la rejudecare, cu studierea fondului si astfel intra pentru a treia oara in ciclul procesual fond-recurs.
Contestatia in anulare a fost inregistrata la 25.10.2013 si am primit termen in data de 09.05.2014, desi art. 320 cprc spune ca se va solutiona de urgenta si cu precadere... consider ca este un abuz...prin care se urmareste tergiversarea si nu solutionarea.
Cererea a fost depusa spre solutionarela instanta de recurs, respectiv la Tribunalul Bacau.
De aceea va rog sa ma indrumati in acest sens.

Va multumesc.


Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
LUNCANU IONEL, utilizator
Cel mai recent răspuns: LUNCANU IONEL , utilizator 19:50, 1 Noiembrie 2013
instantele sunt supraaglomerate , mai ales in Bucuresti. astfel de termene sunt des intalnite nu faceti exceptie . incercati o preschimbare de termen. faceti cerere in acest sens pe care o motivati. sigur avocatul dvs va sti ce este de facut
Termenul in recurs a fost de un an si 3 luni, pana la prima infatisare cand s-a si solutionat, fara sa se studieze intampinarea si sa se intre pe fondul problemei...
Mentionez ca nu am avut avocat si depusesem intampinare in termenul procedural...
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
LUNCANU IONEL, utilizator
si acolo puteati solicita preschimbarea termenului...fara avocat , intr-adevar este dificil
Am depus cerere de preschimbare a termenului si in recurs, imediat dupa ce am aflat termenul in cunostinta, motivata in drept si in fapt, dar mi-a fost respinsa , fara o motivatie concreta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia locala evita retrocedarea terenului-contestatie in anulare cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)
Termene pe fond funciar LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Buna ziua, Sunt implicat intr-un proces de fond funciar, conform legii 247 titlul XIII, in faza recursului dupa rejudecare. Termenul depunerii recursului ... (vezi toată discuția)
Respingerea contestatiei in anulare ca netimbrata ContSters51479 ContSters51479 Am promovat o contestatie in anulare, cu mari sanse de izbanda, zic eu. Numai ca, instanta, dupa ce amina pronuntarea cu o saptamina (!!!) respinge actiunea ... (vezi toată discuția)