avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Am si eu o nelamurire...eu acum sunt in concediu de crestere a copilului...am optat pt 2 ani...dar m-am gandit daca pot sa ma intorc la lucru cu program de 4 ore pt ca avem o perioada mai grea cu banii , dar fara sa renunt la concediul de crestere? se poate face un contract ...nu stiu ce fel de contract...poate unul de proba sau ceva aditional in care sa pot lucra si sa fiu trecuta ca fiind doar in conc de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:16, 3 Noiembrie 2013
Pe perioada cat sunteti in CCC nu aveti cum sa realizati venituri supuse impozitului pe venit, intrucat plata indemnizatiei va fi suspendata cepând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap - art.16 alin.2 lit.i din OUG nr.111/2010.
1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an puteti benficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. Adica primiti salariu pentru munca depusa si statul va mai da 500 lei luinar.

3. Puteti relua activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar veti putea beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.
Buna ziua!
Am si eu o intrebare:sotul meu trebuie sa intre in CCC, am nascut de 2 sapt si ia el indemnizatia. Cu firma unde lucreaza e ok, insa are un contract de colaborare(asa cred) part-time de 2 ore cu o a doua firma. A sunat la a doua firma sa-i anunte ca intra in CCC si sa intrebe daca poate continua contractual sau trebuie sa renunte la el. Cei de acolo au raspuns ca fara probleme poate continua colaborarea.
Va intreb pe dumneavoastra ca sunteti specialisti, se poate asa ceva? Eu stiam ca daca realizezi venituri pe perioada CCC se suspenda indemnizatia. Sau e posibil ca acest venit sa nu fie impozabil? N-as vrea sa ne trezim cu indemnizatia suspendata datorita unui angajat de acolo care nu stie legea.
Multumesc mult!
1. Venitul dintr-un contract de colaborare este un venit profesional impozabil, din cele luate in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Ca urmare, pe timpul cat beneficiaza de indemnizatie pentru CCC trebuie sa suspende si acest contract de colaborare, altfel se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si va restitui si indemnizatia primita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului ioana-otilia ioana-otilia daca m-am angajat, mai pot primi bani pentru cresterea copilului? am auzit ca se pierde insemnizatia si se primeste o \\"somatie\\" pana cand copilul face 2 ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc munca din crestere copil kilip kilip Vreau sa stiu daca ma poate lamuri cineva: in momentul de fata sunt in crestere copil si vreau sa imi schimb locul de munca pana implineste copilul varsta de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie grf grf buna ziua fetita mea face un an in 5 iulie eu am optat pt concediu de crestere a copilului pt varianta cu 2 ani intrebarea mea ar fi 1. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)