In conformitate cu noua legislatie, pentru a deschide, desfasura si incheia o succesiune dupa o persoana decedata in 1996, este necesara convocarea de catre notar ori de catre cel care deschide actiunea notariala, a tuturor urmasilor?
E posibil ca aceasta sa se desfasoare fara ca initiatorul/notarul sa-i instiinteze ca a deschis succesiunea?
Mentionez ca o parte din mostenire (casa si curte) a fost deja atribuita unuia dintre succesori, prin contract de intretinere, imediat dupa decesul stramosului comun, acea actiune -din cate stiu- s-a desfasurat tot la notar.
(a ramas pana la aceasta data, pe vechiul proprietar -stramosul- terenul, utilizat insa de acelasi urmas caruia i-a revenit casa si curtea ).
Multumesc
Contractul de intretinere este un act translativ de proprietate intre vii! Actiunea care s a desfasurat la notar, daca s a desfasurat a fost un contract de intretinere intre X care la un timp de....dupa semnarea contractului de intretinere a decedat si Y care a do bandit bunul imobil prin acel contract de intretinere. Daca X mai are si ate bunuri , succesibilii daca se inteleg , pot apela pentru dezbaterea mostenirii la notar, daca nu se inteleg pot merge in instanta.
Multumesc pentru raspuns.
Persoana care a fost intretinuta si a lasat prin contract v-c cu clauza de intretinere casa si curtea a decedat.
Ceilalti urmasi ai persoanei decedate nu s-au opus acestei tranzactii.
Terenul agricol pe care il detinea decedata a ramas in acte in proprietatea sa, si in folosinta persoanei care a primit casa si curtea, fara a se face succesiunea pe el (teren agricol).
Intrebarea mea se refera la acest teren agricol: in conformitate cu noua legislatie, tinand seama ca proprietarul a decedat in 1996, cel care il foloseste (care este si el urmas al persoanei decedate) poate deschide succesiune fara a-i anunta si pe ceilalti mostenitori
ori are obligatia de a-i anunta despre deschiderea succesiunii?
Va multumesc.