Stefanmar a scris:
Casa mea este construită pe hotar, in spatele casei mele este o ... o firma care schimba conductele de apa mi-au lovit peretele ( poliesterul)si au promis ca repara ei totul.
bună ziua,
- acelei firme venită la vecinul dvs., că doar ea v-a vătămat și nu vecinul (nici nu ar fi legal și nici indicat să-i cereți repararea pagubei vecinului dacă NU el v-a prejudiciat.Cu vecinii e bine să păstrezi o oarecare disponibilitate de înțelegere (măcar un zâmbet de control) și respect reciproc, sau, mai ”dați/lăsați” de la dvs. numai să fie bine dar nu trebuie să suferiți de abuzul lor în ceea ce privește accesul pe străduța în speță, dacă nu cumva e străduța lor din proprietate lor);
- verificați la primărie și clarificați problema cu străduța, la biroul de sistematizarea localității dvs.Mi se pare ceva în ”ceață” ori, abuziv din partea acelui vecin.S-ar putea să aveți surpriza că, acea ”străduță” e din proprietatea acelor vecini și că, de comun acord au cedat fiecare din terenul lui pt. un acces doar lor favorabil și necesar și că, de aceea nu vă permit accesul dvs.Sunt și asemenea cazuri;
- puteți depune o plângere la secția/unitatea de Poliție de care aparțineți și se va clarifica problema ;
- mai puteți verifica la OCPI, în Cartea Funciară, solicitând pt. studiu la sală respectiva C.F.