avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Rãutatea vecinilor
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Rãutatea vecinilor

Casa mea este construită pe hotar, in spatele casei mele este o straduta care este cale de acces la 4 familii. 2 fam. sunt rude între ele si se tot cearta cu mai muti vecini. Zilele trecute o firma care schimba conductele de apa mi-au lovit peretele ( poliesterul)si au promis ca repara ei totul. Cind am mers sa vad aceste 2 fam au început sa înjure sa ies afara ca este curtea lor k sunt propietari majoritari si ca nimeni nu are voie sa intre.
Acum m-a întreb: dacă aceasta firma nu imi repara peretele, eu cum pot intra pe aceasta straduta sa repar.
M-a gindesc sa i-au semnături de la celelalte 2 fam, sa fac Reclamație la poliție?
Nu am vazut acte dar eu cred ca aceasta straduta sunt proprietari in egala măsura toate cele 4 familii
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Stefanmar , utilizator 16:39, 3 Noiembrie 2013
străduța aceea constituie loc public.Fiind loc public, are acces oricine doreste/are nevoie a circula pe ea.Formulați în 2 exemplare o plângere și acoradațiii un termen rezonabil, de exemplu 10 zile de la primire și o depuneți cu număr de înregistrare (oprind pt dvs. un exemplar înregistrat) acelei societăți.Faceți-le cunoscut că îi veți acționa în judecată dacă nu respectă acel termen acordat.Dacă vă refuză primirea, o depuneți recomandat cu Confirmare de primire prin poștă.
1 .Unde trebuie depusă aceasta plângere,
2 .si pe viitor peste multi ani dacă am nevoie sa verific sa repar spatele casei cum m-a sfatuiti sa pot intra pe straduta, Menționez cu acești vecini nu se poate discuta omenește , ei sar la bătaie , am montat o camera de luat vederi in fata porti mele si acum au luat foc mai tare?
Cum ii pot face sa înțeleagă ca acea straduta este in diviziune si ca are voie sa intre oricine dorește sa meargă la casa ultimului vecin din spate
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
Stefanmar, utilizator
Stefanmar a scris:

Casa mea este construită pe hotar, in spatele casei mele este o ... o firma care schimba conductele de apa mi-au lovit peretele ( poliesterul)si au promis ca repara ei totul.

bună ziua,
- acelei firme venită la vecinul dvs., că doar ea v-a vătămat și nu vecinul (nici nu ar fi legal și nici indicat să-i cereți repararea pagubei vecinului dacă NU el v-a prejudiciat.Cu vecinii e bine să păstrezi o oarecare disponibilitate de înțelegere (măcar un zâmbet de control) și respect reciproc, sau, mai ”dați/lăsați” de la dvs. numai să fie bine dar nu trebuie să suferiți de abuzul lor în ceea ce privește accesul pe străduța în speță, dacă nu cumva e străduța lor din proprietate lor);
- verificați la primărie și clarificați problema cu străduța, la biroul de sistematizarea localității dvs.Mi se pare ceva în ”ceață” ori, abuziv din partea acelui vecin.S-ar putea să aveți surpriza că, acea ”străduță” e din proprietatea acelor vecini și că, de comun acord au cedat fiecare din terenul lui pt. un acces doar lor favorabil și necesar și că, de aceea nu vă permit accesul dvs.Sunt și asemenea cazuri;
- puteți depune o plângere la secția/unitatea de Poliție de care aparțineți și se va clarifica problema ;
- mai puteți verifica la OCPI, în Cartea Funciară, solicitând pt. studiu la sală respectiva C.F.
Eu nu cer vecinului meu sa imi repare spatele casei!
Pe mine m-au anunțat cei de la firma care schimba conducta de apa ca miau lovit peretele casei si ca vor repara ei absolut totul .
Pe mine m-a deranjat Cind am mers sa vad despre ce este vb , vecinul a ieșit cu scandal sa ies afara ca este curtea lor si ca nu o sa intru niciodată in curtea lor cit timp trăiesc ei.
Menționez ca terenul pe care am intrat se afla in diviziune cu încă 3 familii.
M-a interesează dacă vreau sa mai intru sa repar ceva la casa in viitorul îndepărtat ( m-a refer peste 5-10 ani Cind peretele casei se va mai detiora) cum trebuie sa procedez ca sa nu intru in gura vecinului .
Multumesc pentru răspuns n53
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? iris9 iris9 Buna seara. In urma unui proces civil cu obiectul granituire am obtinut o fasie de teren din spatele zidului casei mele lata de 70 cm, si lunga 26 m, urmand sa ... (vezi toată discuția)
Servitute si granituire ContSters325113 ContSters325113 Buna ziua!Am nevoie de un sfat: am cumparat o casa a carei stresini( pe latura din spatele ei) se afla la vecinul in curte iar gardul e pus incepand de la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa trag teava de gaz pe peretele din spatele casei pana la centrala mircea21 mircea21 Stam intr-o casa cu 2 etaje, 2 famili curtea o avem comuna. casa cand a fost costruita in 79 a fost costruita pe tot frontul sradal si nu sa lasat ... (vezi toată discuția)