avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentinta; refuz recoltare probe biologice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentinta; refuz recoltare probe biologice

În baza art. 87 alin.5 din O.U.G. 195/2002 republicată cu aplicarea cu aplic. art. 320 ind. 1 al. 1 şi 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul ....., la 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza art. 86 ind. 1 C.p. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 3 ani şi 6 luni stabilit în condiţiile art. 86 ind. 2 C.p. Pe durata termenului de încercare obligă pe inculpat să se supună măsurilor de supraveghere prevăzute de art. 86 ind. 3 al. 1 lit. b - d C.p., iar în baza art. 86 ind.3 al. 1 lit. a C.p. îl obligă să se prezinte la sediul Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul judetean, la termenele stabilite de consilieri, precum şi obligaţia prevăzută de art. 86 ind.3 alin. 3 lit. e C.p., în sensul de a nu conduce niciun vehicul. Face aplicarea art. 71 C.p. raportat la art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal, iar în baza art. 71 alin. 5 Cod penal suspendă executarea pedepselor accesorii. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 86 ind.4 C.p. În baza art. 191 C.p.p. obligă pe inculpat la 200 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 100 lei cheltuieli aferente fazei de urmărire penală. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică de la 31.10.2013.

Buna Ziua,
Referitor la sentinta de mai sus am cateva intrebari:
1. Imi este suspendat dreptul de a conduce un autovehicul pe toata perioada; pedeapsa+perioada de incercare?
2. Permisul actual imi este anulat, urmand sa fac scoala de soferi din nou?
3. Este posibil ca la recurs:
- pedeapsa cu suspendare sa fie redusa la 1 an, chiar si 6 luni
- suspendarea sub supraveghere a executării sa fie anulata
- interzicerea dreptului de a conduce pe durata perioadei de incercare sa fie anulata
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 07:51, 2 Noiembrie 2013
1. Pt. un an nu puteti conduce.
2.Scoalla dupa 1 an de la sentinta definitiva.
3.1,6 luni e mult fata de jurisprudenta in materie.
4.Recursul trebuie depus in 10 zile de la pronuntare nu se comunica.Sanse de reusita sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto - condamnare, examen claudiuywz claudiuywz Ora estimata: 08:30 Complet: C8 C.P./FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de către reprezentantul Ministerului Public cu ... (vezi toată discuția)
Permis anulat Attila73 Attila73 Buna ziua. Va adresez o intrebare,legata de redobandirea permisului de conducere,care a fost anulat pt alcool. Am fost condamnat pentru aceasta infractiune ... (vezi toată discuția)
Cerere atasat la rechizitoriu Ioananiculae26 Ioananiculae26 Am primit o comunicare de rechizitoriu in care mi s-a gresit starea civila. Obiectul cauzei: conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor ... (vezi toată discuția)