avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CIM sau contract de asigurare sociala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CIM sau contract de asigurare sociala

Asociatul unic care este si administratorul firmei doreste sa beneficieze de asigurari de sanatate, pensie...
Cum este mai bine sa-si faca contract de asigurare sociala si de sanatate in calitate de asociat unic sau sa-si faca contract individual de munca ? Mentionez ca firma nu are nici un angajat momentan...
Multumesc...
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 20:06, 30 Martie 2009
Daca nu a mai avut niciodata calitatea de asigurat in sistemul public de asigurari este mai bine sa-si faca un contract de munca, chiar si partial, asta l-ar scuti de cozile interminabile de la ghisee, pentru declarare,plata, decizie de impunere, nustiucate hartii si hartiute, ca sa nu mai vorbesc de penalitatile pe 5 ani in urma , etc.
A fost asigurata cu contract de asigurare sociala- in calitate de persoana fizica. Vrea sa rezielieze contractul ca persoana fizica, si sa se asigure in calitate de asociat. La sanatate nu este asigurata (daca s-ar asigura ca persoana fizica ar tb. sa mai plateasca 500 lei- din urma)
Va ceream un sfat daca e mai bina sa faca un contract individual de munca sau sa faca contract de asigurare la casa de pensii in calitate de asociat unic +la sanatate.
1.Daca face contract de asigurari sociale poate sa-si puna si o indemnizatie pe care sa o si incaseze?
2.La contractul de asigurare nu se pot deduce contributiile din cate stiu... Este adevarat?
Contract individual de munca, este cel mai bine.
Multumesc. Urmatoarea intrebare pe care doresc sa o adresez este care ar fi salariul minim pe care sa-l pun, respectiva persoana avand studii superioare.
Multumesc,
De exemplu: Director general societate comerciala (Subgrupa majora 12, Grupa minora 121, Grupa de baza 1210) Nivelul de instruire: - (nedefinit; superior dar nu neaparat) cod COR 121011.Nu trebuie sa se angajeze pe o functie care necesita studii superioare, daca vrea sa scape mai ieftin la contributii, depinde ce vrea.
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator societate comerciala klaupt klaupt Pe ce functie ar putea fi angajat un asociat al unui SRL care indeplineste si functia de administrator numit prin actul constitutiv al societatii? Se poate in ... (vezi toată discuția)
Studii superioare sau medii ptr ... corina.trandafir corina.trandafir Ptr functia de administrator societate comerciala sau director societate comerciala imi trebuiesc mai nou studii superioare???pt ca stiu ca acum vreo 2-3 ani ... (vezi toată discuția)
Asociatul unic poate fi angajat al propriei firme? Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona Daca sunt asociat unic pot fi propriul meu anagajat.Ce functie pot ocupa? Pot avea contract part time? (vezi toată discuția)