avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma noua -schimbare sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma noua -schimbare sediu social

Buna ziua,
Va rog un ajutor legat de o societate nou infiintata , asociati straini, sediul social a fost inregistrat la cabinetul avocatului care s-a ocupat de constituirea firmei.
Asociatii au inchiriat un spatiu ptr desfasurarea activitatii , unde s-au facut actele de modificare la ONRC ptr noul sediu social.
Intrebarea mea este :
-solicit inregistrarea la Administratia Financiara pentru sediul initial sau numai dupa ce ies actele de la Registrul Comertului cu noul sediu, inchiriat ?
-care sunt pasii de urmat si ce declaratii trebuie depuse la fisc pentru a inregistra firma, care urmeaza sa desfasoare si activiti intracomunitare?
-este obligatoriu a se inregistra microintreprindere cu impunere de 3% sau se poate opta si ptr impozit pe profit 16%?:(:(#-o
Va multumesc anticipat ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ewe , utilizator 11:32, 2 Noiembrie 2013
Buna ziua,

In momentul in care depuneti la Onrc dosarul privind schimbarea sediului social, onrc va transmite catre anaf dosarul dumneavoastra. Nu trebuie sa mergeti la fisc.
In ceea ce priveste impunerea, la momentul constituirii societatii, optati pentru 3%, in cazul in care depasiti 65000 euro(cifra de afaceri), veti fi impozitat cu 16%.
Firma trebuie inregistrata in Registrul Opertaorilor Intracomunitari, pe care sediu il inregistrez(inca nu au iesit actele cu modificarea sediului social de la Registru), modificarea se face automat prin transmiterea datelor de la ONRC? Eu nu trebuie sa fac modificarea ptr sediul fiscal?
- plus Anaful trebuie sa verifice sediul social , nu prea ar fi pentru ce sa verifice la avocat, ar fi normal sa verifice noul sediu , deci, sunt putin in ceata cu situatia aceasta....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat sediu infiintare firma pe site onrc inregistrat la fisc!! ContSters14976 ContSters14976 Salutare, se pare ca in ultima vreme, daca am lipsit de la ONRC au aparut reguli noi. Am constatat pe siteul lor in lista cu actele necesare la constituire ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma ciprianr ciprianr Buna ziua, Imi puteti spune care sunt pasii pentru infiintarea unei societati care se va ocupa cu achizitii intracomunitare si vanzare? Multumesc, (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social lidiao lidiao S-a schimbat sediul firmei din 2012 la reg.comert, dar nu s-a depus formular 050 la Anaf, astazi s-a aflat in urma scoaterii cert.constatator ca sediul e pe ... (vezi toată discuția)