avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Schimbare sediu social
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Schimbare sediu social

S-a schimbat sediul firmei din 2012 la reg.comert, dar nu s-a depus formular 050 la Anaf, astazi s-a aflat in urma scoaterii cert.constatator ca sediul e pe vechea. In cazul asta ce pot face? Se sanctioneaza cumva?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:52, 20 August 2013
Buna ziua,

In cazul schimbarea sediului se facea, in certificatul constatator aparea noul sediu, indiferent daca dvoastra facesti schimbarea sau nu la Anaf. Este posibil ca dosarul de registru sa fi fost respins si din aceasta cauza nu a fost facuta modificarea, iar in certificat apare vechiul sediu. Puteti verifica si on-line pe portalul ONRC, daca dosarul ce a cuprins modificarea sediului a fost sau nu respins.
Formularul 050 se depune in situatia in care domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social, ori in situatia in care contribuabilul isi schimba domiciliul fiscal declarat anterior.
Astfel, daca nu ati declarat anterior niciun domiciliu fiscal, societatea avand doar sediu social fara puncte de lucru, atunci n-ar trebui declarat nici acum, Registrul Comertului avand obligatia sa faca modificarile solicitate de dvs. si sa notifice ANAF despre acestea.
lidiao a scris:

S-a schimbat sediul firmei din 2012 la reg.comert, dar nu s-a depus formular 050 la Anaf, astazi s-a aflat in urma scoaterii cert.constatator ca sediul e pe vechea. In cazul asta ce pot face? Se sanctioneaza cumva?


Eu am avut aceasta problema (schimbare sediu la o alta adresa din acelasi oras). Singura modalitate a fost sa depun 050 la ANAF cu noul sediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari miruna82 miruna82 In cazul schimbarii sediului social, este nevoie de a depune la administratia financiara alta cerere de inregistrare in ROI, unde sa figureze noul sediu? Sau ... (vezi toată discuția)
Actualizare sediu ong nonprofit 111cris1 111cris1 La infiintarea unui ONG nonprofit (fundatie) a fost stabilit si declarat in sectorul 1 un sediu social si domiciliu fiscal fiind eliberat un certificat de ... (vezi toată discuția)
Adresa comunicare acte de catre anaf in caz de schimbare sediu social eugen82 eugen82 Am schimbat sediul social al firmei la reg.comertului anul acesta in martie. Imediat am depus 050 la administratia sectorului unde se afla noul sediu. La ... (vezi toată discuția)