avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Registrul operatorilor intracomunitari

In cazul schimbarii sediului social, este nevoie de a depune la administratia financiara alta cerere de inregistrare in ROI, unde sa figureze noul sediu? Sau se actualizeaza datele automat prin intermediul ONRC?
Cel mai recent răspuns: GFC , utilizator 22:30, 28 Aprilie 2014
In urma modificarii sediului social trebuie sa depuneti la noua administratie financiara un formular de schimbare de sediu 050, prin care sa aduceti la cunostinta modificarea. Ulterior depunerii declaratiei, noua administratie solicita celei vechi transferul dosarului fiscal. Este de preferat sa nu aveti probleme in fisa pe platitor (datorii, declaratii nedepuse, erori) ca sa nu se intarzie transferul. Odata transferat dosarul fiscal veti primi de la noua administratie fiscala o decize de inregistrare a sediului social. Pana la data primirii acestei decizii arondarea administrativa apartiene administratiei vechi, ulterior, toate declaratiile depuse de societate sunt transferate la noua administratie, prin urmare si decl privind inregistrarea in ROI. ONRC nu face decat sa comunice noul sediu, si in caz ca dvs nu veti depune acel 050, administratia finantelor publice solicita din oficiu transferul dosarului fiscal. Cel mai indicat este sa depuneti dvs formularul 050. Atat. ONRC-ul nu se ocupa cu probleme de fiscalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa comunicare acte de catre anaf in caz de schimbare sediu social eugen82 eugen82 Am schimbat sediul social al firmei la reg.comertului anul acesta in martie. Imediat am depus 050 la administratia sectorului unde se afla noul sediu. La ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social (administratia financiara) Tunadro Tunadro Buna ziua! Tocmai am schimbat sediul social al firmei dintr-un sector in altul (Onrc). In urma acestei schimbari, ce mai am de facut la Administratia ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social lidiao lidiao S-a schimbat sediul firmei din 2012 la reg.comert, dar nu s-a depus formular 050 la Anaf, astazi s-a aflat in urma scoaterii cert.constatator ca sediul e pe ... (vezi toată discuția)