avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Executare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Executare pedeapsa

Daca este condamnat pentru asocierea in vederea savarsirii de infractiuni si complice la spalare de bani,cand se da noul cod penal,pe 1 februarie are deja executate 11 luni din 3 ani,o sa fie eliberat?Am inteles ca una din aceste infractiuni cade la intrarea in vigoare a noului cod penal.
Cel mai recent răspuns: danad1nu , utilizator 09:43, 3 Noiembrie 2013
Ati inteles dvs. ceva, dar nu exact. Intradevar infractiunea prevazuta acum la art. 323 (asocierea pentru savarsirea unor infractiuni, pedeapsa de la 3-15 ani) este preluata sub alta forma, in art. 367 (constituirea unui grup infractional organizat, pedeapsa de 1-5 ani) din noul Cod penal, "schimbarea" constand in cuantumul pedepsei aplicate. Comisia penitenciarului va sesiza instanta competenta, deoarece in cazul dvs. se aplica legea mai favorabila (eliberarea dupa efectuarea celor 12 luni de detentie).
Daca la 1 februarie are 8 luni muncite si la o luna se scad 7,5 zile,atunci cand trebuie sa fie eliberat?Mentionez ca este in detentie pentru asocierea in vederea savarsirii de infractiuni si complice la spalare de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal danad1nu danad1nu Daca este condamnat pentru asocierea in vederea savarsirii de infractiuni si complice la spalare de bani,cand se da noul cod penal,pe 1 februarie are deja ... (vezi toată discuția)
Mandat de executare - se trec toate infractiunile savarsite? danad1nu danad1nu Stia ca este pedepsit pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni si complice la spalare de bani si a facut cerere la penitenciar pentru a vedea ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal, executare pedeapsa danad1nu danad1nu Daca este condamnat pentru asocierea in vederea savarsirii de infractiuni si complice la spalare de bani,cand se da noul cod penal,pe 1 februarie are deja ... (vezi toată discuția)