avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat de executare - se trec toate infractiunile ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat de executare - se trec toate infractiunile savarsite?

Stia ca este pedepsit pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni si complice la spalare de bani si a facut cerere la penitenciar pentru a vedea mandatul.Iar azi i-au dat o copie de pe mandat si scrie ca este pedepsit pentru ASOCIERE 323 . Pana la urma este pedepsit doar pentru asociere?
Cel mai recent răspuns: danad1nu , utilizator 17:42, 25 Ianuarie 2014
Ar trebui sa solicite sentinta sau decizia in baza caruia s-a emis mandatul.

Acolo se va vedea exact pentru care infractiune este condamnat precum si motivarea pentru care a fost condamnat pentru acea infractiune.
Pai stie motivarea.El are deja executat 1 an de pedeapsa.
si atunci care este problema?!?!?
Nu stiam daca sa ne luam dupa ce scrie in mandat,dar am inteles ca ce scrie in mandat asa e.Speram sa iasa in februarie cu noul cod penal daca e doar pentru asociere
In mandat nu poate scrie altceva decat ceea ce scrie in hotararea instantei.

Daca exista diferente intre ce scrie in hoarare si ce scrie in mandat, se poate face contestatie la executare.

Alte discuții în legătură

Executare pedeapsa danad1nu danad1nu Daca este condamnat pentru asocierea in vederea savarsirii de infractiuni si complice la spalare de bani,cand se da noul cod penal,pe 1 februarie are deja ... (vezi toată discuția)
Recalculare pedeapsa noul cod? dodonica dodonica Buna ziua! Pentru aceasta pedeapsa pentru care condamnatul a executat deja 10 luni exista posibilitatea sa se solicite eliberarea sau micsorarea pedepsei? Una ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata-ralu lung.raluca lung.raluca Buna ziua am si eu o intrebare: sotul este detinut in penitenticiarul Gherla (regim semideschis) de aderare la grup infractional si pedeapsa este de la 5 la ... (vezi toată discuția)