avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cerere de reexaminare a onorariului expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cerere de reexaminare a onorariului expertiza contabila

Buna ziua
V-a trebui sa depun o cerere de reexaminare a onorariului pentru expertiza contabila
pentru ca instanta nu mi-a redus tariful orar la jumatate si mai mult in loc de 108 ore necesare efectuarii expertizei mi-a luat in considerare doar 30 ore.V-as ruga sa-mi spuneti daca pot sa detailez motivele cererii sau trebuie sa ma limitez la temeiul legal.Cererea se timbreaza sau nu? multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:57, 23 Februarie 2014
Cererea o depuneti la arhiva tribunalului, mentionand dosarul in cauza. Dupa stiinta mea, nu se timbreaza. Puteti mentiona in cerere si motivele pentru care nu ati putut fi prezenta la data si ora convocarii, in sala de judecata programata.
Este foarte important sa discutati cu judecatoarea, in audienta, asa cum v-am sugerat in discutia precedenta.
Este posibil ca dosarul sa fie deja inchis (detalii puteti afla la arhiva tribunalului), caz in care va trebui sa depuneti cererea de revizuire la presedintele tribunalului.
Mai multe informatii recente (este posibil sa fi aparut proceduri interne, noi) puteti afla de la Biroul local pentru expertize tehnice judiciare.
gigipopa

multumesc, dosarul sigur nu e inchis are termen pe 20 noiembrie pentru studierea raspunsului la obiectiuni, un alt aspect legat de procedura este ca nu am fost chemata inainte de efectuarea expertizei pentru a discuta onorariul citarea la care am intarzaiat afost pentru reducerea onorariului(cel calculat de mine in decontul justificativ)la acest termen au fost depuse de catre mine si raspunsurile la obiectiuni
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Mentionati: "... un alt aspect legat de procedura este ca nu am fost chemata inainte de efectuarea expertizei pentru a discuta onorariul. ... "
Instanta poate sa va convoace sau nu, in camera de consiliu, inainte de incredintarea expertizei, pentru a discuta onorariul si termenul de depunere a raportului. Nu a facut-o.
In schimb v-a convocat pentru analiza evaluarii expertizei si nu ati fost prezenta.
Oricum, inteleg ca s-au depus obiectiuni si ca ati dat deja raspunsul la obiectiuni si le-ati depus la instanta. In mod normal cand se vor discuta aceste obiectiuni, ar trebuie sa se discute si cererea dvs. de reexaminare a onorariului.
Este ceva ciudat. De ce sa se discute evaluarea onorariului plus cheltuieli, inainte de a se analiza per total, raportul, obiectiunile formulate de parti la raport si raspunsul dvs. la obiectiunile formulate.
Este, e adevarat si eu cred ca s-a grabit discutarea onorariului inainte de clarificarea si explicatiile suplimentare pe care le-am dat prin raspunsurile la obiectiuni

Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Poate fi un atuu pentru dvs. ca nu s-au discutat raspunsurile dvs. la observatiile formulate.
Daca nu ati fost chemata in instanta cand se discuta, ar fi bine sa ajungeti in audienta la judecator inainte de termenul de judecata.

Alte discuții în legătură

Taxe expertize florescu58 florescu58 Doresc sa aflu , daca taxele pentru expertize ( contabila , auto , imobiliara , valoarea unui teren ) in cazul partajului sunt fixe sau difera in functie de ... (vezi toată discuția)
Onorariu provizoriu expertiza contabila Nikk57 Nikk57 Partile pot formula cerere de reexaminarea a onorariului provizoriu ? In apel, pentru completarea expertizei de la fond ( calcul pentru o perioada omisa - sub ... (vezi toată discuția)
Cat costa o expertiza ? florescu58 florescu58 Va rog sa-mi spune-ti cat costa o expertiza in cazul unui partaj ( imobiliara , contabila , auto ) . (vezi toată discuția)