avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulta si calomnia vor fi sau nu reincriminate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulta si calomnia vor fi sau nu reincriminate?

Buna seara!
Stie cineva cu exactitate daca insulta si calomnia vor fi sau nu reincriminate in noul cod de procedura penala care va intra in vigoare in febr. 2014?
Unde pot sa citesc acest nou cod(PDF)?
VA MULTUMESC.?
Nu vor fi reincriminate, de fapt se vor abroga odată cu intrarea in vigoare a noului cod penal.Actualmente se află în vigoare, aşadar, dacă aveţi de făcut plângere cu acest obiect, mai aveţi timp. Puteţi găsi online Un nou cod penal, dar vă spun din surse certe că aşa va fi.
Daca, din pacate, nu vor fi reincriminate(cum parca voia CCR), cum vor fi aspru pedepsiti ghiorlanii si huliganii care te insulta si te calomniaza?Prin codul penal cred ca pedeapsa era mai aspra, se puteau cere daune in instanta!Suntem o tara de mitocani, iar "justitia" romana incurajeaza mitocania?!
Ce putem face?!
Va multumesc.
Se va merge pe articole din Codul civil şi poate fi intentată acţiune civilă pentru daune morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)
Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia leontzu leontzu Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist. Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)