Buna ziua,
Problemele mele au inceput cand in familia noastra a "intrat" o persoana (de sex feminin), care a facut o "pasiune obsesiva" pentru fiica mea, acum in varsta de 19 ani. De mai bine de 3 ani, aceasta persoana o sufoca pur si simplu si o "obliga" sa petreaca tot timpul cu ea. Trebuie sa va spun ca persoana in cauza este cu 4 ani mai mare decat fata mea.
Mentionez, ca atunci cand a cunoscut-o pe fata respectiva, fiica mea avea doar 16 ani si a fost constant "sufocata" de prezenta acestei fete. Venea si o astepta la liceu, o lua de la liceu si in curand fiica mea a acumulat mai mult de 110 absente. Anuntati de diriginta de situatia dificila, ca parinti am luat masuri si am reusit sa o facem sa inteleaga de fata noastra ce influenta nefasta avea asupra ei aceasta persoana. In urma discutiilor din familie, cu urmarire permanenta atat acasa dar si la scoala, am reusit sa o aducem pe drumul cel bun si, ca urmare, fiica noastra i-a spus fetei respective ca nu mai poate fi prietena cu ea, ca diferenta de varsta si modul de viata este total diferit.
Acest fapt a declansat "obsesia" persoanei pentru fata mea si a inceput o hartuire urata si violenta, presarata cu amenintari de tot felul: de la injurii oribile, discreditarea ei in fata prietenilor si cunostintelor, amenintari cu procese (pentru ce numai ea stie), amenintari cu batai ale intregii familii, etc.
Ca sa scapam de aceasta situatie, am schimbat telefonul, conturile de mail si de facebook, am blocat toate caile de comunicare cu acea persoana, am ignorat toate aceste injurii si amenintari, sperand ca va intelege si va inceta. Insa degeaba. Actiunile si amenintarile s-au intetit. Se pare ca "misiunea" acestei tinere este sa o terorizeze si sa o hartuiasca pe fiica mea.
Rugamintea mea este sa-mi dati un sfat legat de ce am putea face in acest caz. Mentionez ca nu as fi dorit sa-i fac nici-un rau acestei persoane, dar se pare ca nu merge cu binele. Totusi nu ne dorim decat sa scapam de hartuirea acestei tinere si sa gasim o cale legala si civilizata de a scapa ce aceasta situatie.
Va multumesc.