avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OUG 28/2009- scutirea de taxe si impozite a somajului ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OUG 28/2009- scutirea de taxe si impozite a somajului tehnic

exista norme metodologice de aplicare a acestei ordonante (in privinta neimpozitarii somajului tehnic)? cu ce data vom putea aplica reglementarile acestei ordonante?

o zi buna,
Cel mai recent răspuns: cmihaelaalina , utilizator 20:56, 2 Aprilie 2009
OUG nr. 28/2009 prevede scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate atat de angajatori cat si de salariatii care beneficiaza de indemnizatia de minim 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului, pentru o perioada de pana la 3 luni.

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala, adoptata in sedinta Executivului din 18 martie 2009, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 186, din 25 martie 2009.
Ordonanta de urgenta intra în vigoare numai dupa depunerea sa spre dezbatere în procedura de urgenta la Camera competenta sa fie sesizata si dupa publicarea ei în Monitorul Oficial al României.
HELP ME PLEASE...............


""""""""din cate stiu ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial; sper ca se vor publica in curand si niste norme metodologice de aplicare a acestei ordonante intrucat este foarte ambigua;

va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri, in primaul rand in privinta:

Art. 2 alin. (5) din ordonanta care prevede ca „pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata”.

:surrender:Aceasta inseamna ca in declaratiile nominale pe care angajatorul le depune pentru declararea taxelor la care se refera aceasta ordonanta, angajatii aflati in situatia 75% vor aparea cu sal de baza minim pe economie pentru care se vor plati si taxele aferente (somaj, sanatate, pensii) ?????????????:-/""""""""""""""""
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
cmihaelaalina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de lege pentru modificarea si completarea o. u. nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala.  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Somajul s-ar putea prelungi cu 4 luni in cazul in care va fi aprobata propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta ... (vezi toată discuția)
Oug nr.28/2009 ana_lov3s_u ana_lov3s_u Buna ziua. Eu am terminat facultatea in 2008 si am beneficiat de indeminizatie de somaj pana la 31 martie 2009. Art. 1 alin. 2 din OUG nr. 28/2009 : Pentru ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic va rog raspuns urgent marcu_elena2000 marcu_elena2000 Institutia la care lucrez si anume Termoelectrica,doreste sa ne trimita in somaj tehnic fara suspendarea CIM,conform Codului Muncii zic ei,deci cu plata a ... (vezi toată discuția)