avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorii la distanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorii la distanta

se pot casatorii dou persone aflate in tari diferite
Cel mai recent răspuns: disce_ut_doceas , utilizator 17:57, 30 Martie 2009
Nu. In conformitate cu prevederile art 16 din codul familiei:
Casatoria se incheie prin consimtamantul viitorilor soti. Acestia sunt obligati sa fie prezenti, impreuna in fata delegatului de stare civila, la sediul serviciului de stare civila, pentru a-si da consimtamantul personal si in mod public, in fata ofiterului de stare civila.
Cu toate acestea, in cazurile aratate de legea speciala, delegatul de stare civila va putea incheia casatoria si in afara sediului serviciului de stare civila, cu respectarea conditiilor prevazute in alineatul precedent
Se pot casatorii doua persoane aflate in doua tari diferite. Totul este sa se intalneasca si sa ajunga la ofiterul de stare civila impreuna.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie pe vas ContSters116875 ContSters116875 Mai exista in Codul Familiei optiunea de a te casatori pe un vas de croaziera, oficiata de capitanul vasului? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pot renunta la casatorie la cateva zile dupa cununia civila? constsil constsil se poate renunta la casatorie la cateva zile dupa cununia civila ? (vezi toată discuția)
Starea civila. speta, am nevoie de putina indrumare radualexandru90 radualexandru90 1. Cu ocazia incheierii unei casatorii, ofiterul de stare civila a omis sa intocmeasca actul de casatorie, desi a luat consimtamantul sotilor. La o luna dupa ... (vezi toată discuția)