avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Corupere de minori

Daca fata in varsta de 15 ani a fost gasita la baiatul de 19 ani acasa iar in declaratie au scris amandoi ca fata a ajuns acolo in urma cu doua ore pt ca vroia sa ia de la baiat bilete pt balul bobocilor poate fi folosit impotriva lor?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:57, 6 Noiembrie 2013
depinde ce faceau in casa si in fata cui au dat declaratiile.
Art. 198. - Actul sexual cu un minor

Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepseste cu închisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.


Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre fãptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

Nu conteaza ca fata a venit la baiat acasa sa ia bilete, conteaza ce a urmat si daca va aflati in situatiile de mai sus.

Nimic nu era suspect iar bunica baiatului era acasa
Si problema unde e ?
Odata implinita varsta de 15 ani infractiunea de act sexual cu un minor nu mai subzista. ( legiuitorul a incriminat varianta agravata a acestei infractiuni avand subiectul activ circumstantiat, calificat : un profesor, tutore , curatoe, supraveghetor , care uzeaza de autoritatea conferita de profesia sau de calitatea pe care o are ).


Daca au fost facute promisiuni de casatorie unei minore care nu a implinit inca varsta de 18 ani este intrunit continutul constitutiv al infractiunii de seductie.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala in cazul acestei infractiuni, insa nu este incidenta in cazul savarsii infractiunii de act sexual cu un minor, care prezinta un grad de pericol social mai ridicat.

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare foarte importanta - sex intre minori, consecinte legale razvii96 razvii96 se poate baga in puscarie un baiat de 17 ani ca a facut sex cu fata de 15 ani? Eu sunt acela, dar ea a vrut, a venit la mine si a zis ca vrea sa facem sex, si ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)