avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Comertul cu ridicata, concomitent cu comertul cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Comertul cu ridicata, concomitent cu comertul cu amanuntul,interzis?

In OG 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă,exista o sanctiune,la pct.22,care imi este neclara:"exercitarea de activitati de comert cu ridicata si comert cu amanuntul in aceeasi structura de vanzare, respectiv suprafata de vanzare,se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 10.000 lei si cu interzicerea uneia dintre cele doua activitati".
Ce inseamna acest lucru,mai exact?Daca am incaperi distincte,respectiv o incapere din care se fac livrari en-gros si una in care au acces doar clientii e in regula,sau se considera "aceeasi structura de vanzare"?
Trebuie interpretatcumva ca in cadrul aceluiasi punct de lucru nu se pot desfasura concomitent cele 2 activitati?
Mentionez ca avem in obiectul de activitate ambele coduri CAEN,si pt.comert en gros si pt.comert cu amanuntul.

Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)
Pret diferit costicul costicul Un prieten a avut un control de la ANAF. Vinde pe factura si pe casa de marcat. I s-a spus ca pretul de pe casa de marcat sa fie mai mare decat pretul de pe ... (vezi toată discuția)
Pot desfasura comert cu ridicata si online in acelasi spatiu?? ina_enache ina_enache Buna seara As dori sa ma lamuriti cu privire la pr. ridicata. Am un spatiu pe care il voi transforma in sediu de firma: o firma cu profil de comercializare ... (vezi toată discuția)