avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot desfasura comert cu ridicata si online in acelasi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot desfasura comert cu ridicata si online in acelasi spatiu??

Buna seara

As dori sa ma lamuriti cu privire la pr. ridicata. Am un spatiu pe care il voi transforma in sediu de firma: o firma cu profil de comercializare produse cosmetice cu ridicata dar si online

Mi s-a spus ca nu pot desfasura ambele activitati in acelasi spatiu si as vrea sa ma lamuriti daca este adevarat. Daca da, exista vreo solutie de "nisa" ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ina_enache , utilizator 14:11, 24 Februarie 2011
Cine a spus asta? Trebuie sa aveti in obiectul de activitate si declarata activitatea, in ambele forme, la punctul de lucru respectiv.
patrascusimion a scris:

Cine a spus asta? Trebuie sa aveti in obiectul de activitate si declarata activitatea, in ambele forme, la punctul de lucru respectiv.

Ordonanta 99 (r. 1) din 29 august 2000 (Ordonanta 99/2000)
privind comercializarea produselor si serviciilor de piata
Publicat in Monitorul Oficial 603 din 31 august 2007 (M. Of. 603/2007)

j) structura de vanzare - spatiul de desfasurare a unuia sau mai multor exercitii comerciale;
k) suprafata de vanzare - suprafata destinata accesului consumatorilor pentru achizitionarea produsului/serviciului, expunerii produselor oferite, platii acestora si circulatiei personalului angajat pentru derularea activitatii. Nu constituie suprafete de vanzare cele destinate depozitarii si pastrarii marfurilor, productiei, birourilor si anexelor;

22. exercitarea de activitati de comert cu ridicata si comert cu amanuntul in aceeasi structura de vanzare, respectiv suprafata de vanzare, cu amenda de la 2.000 lei la 10.000 lei si cu interzicerea uneia dintre cele doua activitati;
Bineinteles, ca s-ar putea considera ca intrati sub incidenta actului normativ sus-mentionat, in cazul in care clientii fac comanda pe site, dar vin, achita si ridica marfa personal..

Insa, comertul online are reglementari specifice si nu se suprapune decat partial cu comertul cu amanuntul.
Daca spatiul are cel putin doua incaperi, problema e ca si rezolvata. Daca nu, ati putea face chiar d-voastra o delimitare.
Multumesc pt ajutor.

As vrea sa va cer cateva detalii despre aceasta delimitare pe care o pot face personal. Exista o singura incapere si as vrea sa stiu daca delimitarea ar trebui sa fie fizica (un perete sau ceva) sau doar "pe hartie"?

La Adm Financiara si RC (din actele imobilului) se vede clar ca exista o singura incapere. Ce pot face?

Va multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune cu ridicata cimpazu cimpazu buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca dintr-o gestiune cu ridicata pot vinde atat la persoane juridice cu factura cat si la persoane fizice cu bon ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat la vanzare cu ridicata adrycrys adrycrys Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o mica problema: suntem societate comerciala cu vanzarea cu ridicata (nu cu amanuntul) si dorim sa vindem si persoanelor ... (vezi toată discuția)
Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)