avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat la vanzare cu ridicata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat la vanzare cu ridicata

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o mica problema: suntem societate comerciala cu vanzarea cu ridicata (nu cu amanuntul) si dorim sa vindem si persoanelor fizice, nu doar celor juridice (pentru care intocmim factura si chitanta). Pentru a vinde persoanelor fizice, tot in sistem en detail (cu ridicata, din depozit direct), am achizitionat casa de marcat. Este obligatoriu sa avem 2 gestiuni, avand in vedere ca noi tinem evidenta la pretul de achizitie? practic vanzarea se face la fel, doar ca vindem si pers fizice si pers juridice, iar descarcarea de gestiune se face automat din calculator, casa fiind legata la programul de gestiune.
Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: adrycrys , utilizator 09:07, 13 Mai 2011
Legea 650/2002 care aplica ordonanta 99/2000 (modificata cu Legea 211/2008) stabileste diferenta dintre comertul cu ridicata si comertul cu amanuntul astfel:
c) comert cu ridicata/de gros - activitatea desfasurata de comerciantii care cumpara produse in cantitati mari in scopul revanzarii acestora in cantitati mai mici altor comercianti sau utilizatori profesionali si colectivi;
d) comert cu amanuntul/de detail - activitatea desfasurata de comerciantii care vand produse, de regula, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora;
...

"exercitarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul în aceeaşi structură de vânzare, respectiv suprafaţă de vânzare" se sanctioneaza cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi cu interzicerea uneia dintre cele două activităţi;
Ordonanţa nr. 99/2000 (r1) privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, Monitorul Oficial, Partea I nr. 603 din 31/08/2007


Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ContSters123067, utilizator
Nu puteti vinde din structura engros, persoanelor fizice , pentru consum final. Va trebui sa va delimitati o mica suprafata , sa o considerati cu amanuntul, sa tineti evidenta separat ca gestiune si acte si obligatoriu sa vindeti cu casa de marcat.Intre cele doua gestiuni intocmiti doar note de transfer( nefiind dispersate teritorial)
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru ajutor si lamurire. Ma gandeam ca putem vinde si cu casa de marcat persoanelor fizice in sistem "cu ridicata", avand in vedere ca suntem depozit si negociem pretul in functie de cantitate. Adica daca vine la noi o persoana fizica si solicita o cantitate mare, negociem pretul si ii eliberam bon fiscal. Casa este legata la programul de gestiune, deci pe bon aparae automat produsul iar pretul il tastam noi din calculator, dupa ce il negociem.
Multumesc mult inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune cu ridicata cimpazu cimpazu buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca dintr-o gestiune cu ridicata pot vinde atat la persoane juridice cu factura cat si la persoane fizice cu bon ... (vezi toată discuția)
Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)
Pret diferit costicul costicul Un prieten a avut un control de la ANAF. Vinde pe factura si pe casa de marcat. I s-a spus ca pretul de pe casa de marcat sa fie mai mare decat pretul de pe ... (vezi toată discuția)