avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general gestiune cu ridicata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

gestiune cu ridicata

buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca dintr-o gestiune cu ridicata pot vinde atat la persoane juridice cu factura cat si la persoane fizice cu bon fiscal?
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 14:36, 28 Septembrie 2010
NU.Gestiunile si evidenta trebuiesc delimitate.Va creati in interiorul depozitului( daca nu puteti altfel) un spatiu numit gestiune cu amanuntul, de unde vindeti pers.fizice numai cu casa de marcat.
multumesc mult pt raspuns, deci voi crea o gestiune de amanunt si una de ridicata cu 371 analitic?
da!
cimpazu a scris:

buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca dintr-o gestiune cu ridicata pot vinde atat la persoane juridice cu factura cat si la persoane fizice cu bon fiscal?
multumesc mult!Sunt activitati diferite, iar "exercitarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul în aceeaşi structură de vânzare, respectiv suprafaţă de vânzare" ce sanctioneaza cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi cu interzicerea uneia dintre cele două activităţi;
...

c) comert cu ridicata/de gros - activitatea desfasurata de comerciantii care cumpara produse in cantitati mari in scopul revanzarii acestora in cantitati mai mici altor comercianti sau utilizatori profesionali si colectivi;
d) comert cu amanuntul/de detail - activitatea desfasurata de comerciantii care vand produse, de regula, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora;

Ordonanţa nr. 99/2000 (r1) privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă,
Monitorul Oficial, Partea I nr. 603 din 31/08/2007
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator
va multumesc mult pt raspunsuri. eu am distributie de drojdie si voiam sa creez o gestiune cu ridicata pt pers juridice pt a putea vinde la preturi negociate si o gestiune cu amanuntul pt persoane fizice.
in interiorul depozitului voi crea 2 spatii separate pt fiecare gestiune.
este corect?

Alte discuții în legătură

Casa de marcat la vanzare cu ridicata adrycrys adrycrys Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o mica problema: suntem societate comerciala cu vanzarea cu ridicata (nu cu amanuntul) si dorim sa vindem si persoanelor ... (vezi toată discuția)
Pret diferit costicul costicul Un prieten a avut un control de la ANAF. Vinde pe factura si pe casa de marcat. I s-a spus ca pretul de pe casa de marcat sa fie mai mare decat pretul de pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare materiale de constructii (ocazional), catre persoana fizica, cu chitanta Herra_ Herra_ Doresc sa vand din depozitul de materiale de constructii, ocazional, marfa catre o persoana fizica. Din depozit vand doar catre PJ sau PFA, cu factura si ... (vezi toată discuția)