Buna ziua,
O firma a angajat in luna aprilie a acestui an mai multe persoane care le incetase contractul la o firma intrata in faliment.
Firma noua, are dificultati economice si ar vrea sa trimita o parte din salariati in somaj,
Este posibil ca salariatii sa poata beneficia de indemnizatia de somaj atita timp cit stagiul de cotizare la aceasta firma este de 6 luni iar firma de la care au venit este in faliment ?Care este procedura de intocmire a documentatiei. Este nevoie de adeverinta de la fostul angajator?
Va multumesc.
1. Salariatii vor beneficia de indemnziatie de somaj daca:
- le inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile lor;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj au 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
2. - Cele 12 luni de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neparat la acelasi angajator.
- Pentru completarea adeverinteti pentru somaj (Anexa 26) se va apela si la fostul angajator.
- Daca acel angajator este in faliment se va lua contact cu lichidatorul judiciar care va elibera adeverintele necesare.
Indemnizatie somaj
radustroe
in 2013 am avut un contract de munca din 15 iunie pana in 31 decembrie.in 2014 in perioada ianuarie martie inclusiv am stat acasa fara nici un contract de ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie
Mihalciuc
Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)