avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie pensionare

Buna ziua,
O salariata indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta in data de 12.11.2013. Din punct de vedere al angajatorului:
1. se emite o decizie in care i se aduce la cunostinta acest lucru.
2. se opereaza in Revisal incetarea CIM cu data de 12.11.2013 (data depunerii dosarului de pensionare la Casa de Pensii).
3. in dorinta de a o pastra in continuare in firma, ii incheiem un nou CIM cu data de 13.11.2013.
Va rog sa imi spuneti daca este corect sa procedam asa, sau trebuie sa asteptam sa ne aduca decizia de pensionare emisa de Casa de Pensii si pe urma sa facem operatiunile descrise mai sus.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carsim4 , utilizator 11:10, 4 Noiembrie 2013
Daca salariatul indeplineste conditiile standard de pensionare pt limita de varsta in 12.11.2013, atunci cu acea data ii inceteaza de drept CIM. Apoi parcurgeti cele trei etape pe care le-ati enumerat. este corect.
Multumesc frumos pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de încetare contract pentru pensionare MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, am o cerere de pensionare a unui salariat cu data de 01.11.2011, trebui să ţin cont de ceva anume????? (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m. in cazul pensionarii pentru limita de varsta MariaRamona MariaRamona Cum se procedeaza in situatia in care nu am anuntat angajatorul de depunerea dosarului de pensionare, iar aceasta a primit instiintare de incetare a ... (vezi toată discuția)
Cand incetez contractul de munca unui angajat care vrea sa solicite pensie pentru limita de varsta? nicoleta_blu nicoleta_blu Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o problema: am o angajata care mi-a zis ca vrea sa-si depuna dosarul de pensie pentru linita de varsta (mentionez ca mi-a ... (vezi toată discuția)