avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Care ar fi solutia pentru micsorarea unei rate fiind ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Care ar fi solutia pentru micsorarea unei rate fiind salariat pe perioada determinata?

Buna ziua! As dori o solutie in cazul micsorarii unei rate la un credit Banca ....Sunt salariat pe perioada determinata , 3 luni...De la 1 ianuarie 2013 tot asa.Nu inteleg de ce nu mi se modifica rata, in mai mica, avand in vedere ca s-a eliminat un comision, nu stiu care, si cei de la banca imi cer adeverinta de salariat pe perioada nedeterminata. Deci se MICSOREAZA rata, nu se MARESTE.Mi se pare contrar logicii! Exista vreo solutie? Am inteles ca e dreptul meu sa mi se micsoreze rata.
Cel mai recent răspuns: nicupiciu , utilizator 23:01, 5 Noiembrie 2013
Ati avut comision de risc? Sau stiti sigur ca ati avut un comision care s-a scos? Daca da, poate a crescut cursul si de aceea nu se micsoreaza. Ce au raspuns de la banca cand le-ati pus problema?
Ideea e ca-mi cer adeverinta de salariat pe perioada nedeterminata si eu nu am de unde! De un an imi tot fac pe cate 3 luni prelungirea contractului de munca.De la 175 ron mi-ar scadea rata cu 30 ron, a facut o simulare un angajat al bancii.Cred , din ce mi-aduc aminte, ca s-ar putea sa fie vorba de o refinantare,la aceeasi banca, unde nu s-ar mai percepe unele comisioane si rata s-ar micsora.Nedumerirea mea este de ce mai trebuie sa aduc adeverinta daca tot mai am de platit pe o perioada de 5 ani cate 175 ron lunar, atata timp cat rata scade , nu creste, daca se face aceasta refinantare.Dupa mintea mea, sper ca de om sanatos la cap, nu vad logica adeverintei de salariat pe perioada nedeterminata atata timp cat nu solicit un credit nou de la o alta banca.Si atata timp cat le platesc lunar rata.Cam banuiesc raspunsul , asa e legea, asa ca va-s ruga sa-mi dati inca un sfat.Cum credeti ca o sa reactioneze cei de la banca daca le zic ca nu le mai platesc rata daca nu mi-o micsoreaza si fara sa le aduc acea adeverinta? Ar fi posibil sa accepte si o adeverinta pe perioada determinata?
Ar fi posibil sa va execute. Adeverinta v-o cer pentru ca e vorba de un credit nou. Nu puteti ameninta cu nerespecarea unui contract pe care l-ati semnat. Vorbiti cu angajatorul sa va angajeze pe perioada nedeterminata, si dati-i o demisie scrisa cu data de T+3 luni, apoi va poate reangaja pe determinata.
Exact cum banuiam! Multumesc pt raspuns!Dar oare daca cineva a obligat bancile sa scoata anumite comisioane din viitoarele contracte , nu ar trebui sa faca asta si cu cei care au deja contracte si sa nu mai fie nevoie de refinantare pt a li se micsora ratele? Ci doar pur si simplu sa se recalculeze imprumutul ramas, fara acele comisioane? Sunt doar intrebari pe care mi le pun doar mie!
Ba da, daca e vorba de eliminarea unui comision e alta treaba. refinantarea e cu totulaltceva.

Alte discuții în legătură

Vreau sa dau in judecata o banca - sfaturi? gclaudiu83 gclaudiu83 in anul 2007 am contractat un credit de la [BANCA] pe o perioada de 10 ani.In primele luni am platit rata de 420 ron apoi aceasta s-a modificat treptat pana a ... (vezi toată discuția)
Litigiu banca martsmart martsmart Am contractat un credit in CHF in anul 2008 ( rata 620 RON ). In 2010 banca si-a majorat comisionul de administrare (unilateral), in acelasi an mi-am facut o ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre banci- restabilire rata functie de veniturile actuale azael azael as vrea sa stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca bancile ,sa nu poata sa iti i-a pentru plata ratei mai mult de 30% din veniturile familiei ? sau ceva ... (vezi toată discuția)