avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insarcinata in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insarcinata in timpul somajului

Buna ziua! Am si eu o nelamurire am 2 luni de sarcina si sunt in somaj acesta terminandu-se la sfarsitul lui aprilie anul viitor(DPN va fi jumatatea lunii iunie). Am intrat in somaj ca fiind absolventa a unei facultati de stat cu cursuri la zi, facultatea terminand-o asta vara .Pot sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului? Daca puteti sa-mi oferiti mai multe detalii sau de ce acte as avea nevoie! Va multumesc! O zi buna in continuare!
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
danam82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:03, 4 Noiembrie 2013
danam82 a scris:

Deocamdata nu am primit :) cred ca de luna viitoare

Este foarte important de stiut data de cand ati fost inregistrata la AJOFM , data de cand se va plati indemnizatia de somaj, intrucat daca veti primi indemnizatia de somaj din octombrie atunci exista posibilitatea sa nu beneficiati de indemnizatia pentru CCC (nu aveti acoperita perioada iulie - octombrie, data depunerii actelor la somaj.)
1. Daca i-au primit actele la Agentia de Somaj inseamna ca s-a inregistrat in termenul de 60 de zile de la absolvire care se calculeaza începând cu data de 1 a lunii următoare finalizării studiilor.

2. Daca studiile s-au finalizat pe 1 iulie cele 60 de zile incep de la 1 august.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-as putea angaja daca sunt insarcinata in 7 luni? izabelagurza izabelagurza buna mas putea angaja daca sunt insarcinata in 7 luni pentru a beneficia de indemnizate , am vb cu un patron care e dispus sa ma ajute. mersi (vezi toată discuția)
Lndemnizatia de crestere a copilului Tagetes Tagetes Nora mea a ramas gravida in iunie 2014 cand era inscrisa la masterat ultimul an . Ea nu a avut un loc de munca dupa masterat. La nasterea copilului va primi ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului familistu familistu buna ziua o persoana care in perioada ianuarie - septembrie 2009 a beneficiat de ajutor de somaj, iar in perioada decembrie 2012 pina in prezent angajat, ... (vezi toată discuția)