As dori si eu un mic ajutor cu cateva pareri.
Un control efectuat la un magazin ce comercializaeaza produse diverse cum ar fi: lenjerie intima, felicitari, dresuri, genti(din material textil sau imitatie de piele - deci nu piele), gablonturi, decoratiuni de sezon (Craciun, Pasti), etc. Inspectorii au constatat ca pe actul de inregistrare al soc. apare stipulat ca obiect si activitate principala " comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta a produselor nealimentare" , COD CAEN 5212. Au spus ca acesta este valabil la magazine gen Billa si ca societatea ar fi trebuit sa mentioneze codurile:5242 ( comert cu amanuntul al imbracamintei,
5243 ( comert cu amanuntul incaltamintei si articolelor din piele),5247 ( comert cu amanuntul al cartilo, jurnalelor si art. de papetarie). Aceasta codificare ( asa cum stiu eu) se refera la magazinele specializate. Acesta despre care este vorba, 5212, nu desfasoara vanzari specializate pe anumite produse. Acestea sunt foarte variate. Inspectorii au aplicat amenda de 2 milioane lei, conform art 80 pct 3 din Legea 650/2002. Doresc sa depun contestatie cu privire la aceasta. Vi se pare ca as avea dreptate ? Sa incerc?
Mie asa mi se pare. As aprecia tare mult un raspuns rapid.
Este adevarat ca activitatea cu codul CAEN 5212 se refera la mag. care vand cantitati mari de bunuri, dintre care marfurile alimentare nu sunt preponderente. Dar nimic nu poate impiedica un comerciant "mai mic" sa desfasoare aceasta activitate, mai ales ca a fost autorizat de reg. com. pentru aceasta. Prin urmare, consider ca amenda a fost aplicata numai pentru a respecta traditia "comunista" ca un controlor nu poate sa plece fara sa aplice o amenda.
c.j. Ovidiu T.
Codurile solicitate de inspectori nu sunt inregistrate la celelalte activitati ale societatii?
Fa repede contestatie la amenda si vezi ce poti invoca din OG 2.
Poti ridica probleme de fond si mai tarziu, dupa ce te mai edifici asupra acestora.
Si oricum in afara de a perde procesul si a amana executarea amenzii nu se poate intampla.