avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia europeana - Germania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia europeana - Germania

Buna ziua! Am o nelamurire in privinta acordarii alocatiei europene. Tatal meu lucreaza in Germania din 2009, eu in 2010 am terminat liceul dupa care m am inscris la o facultate la fara frecventa.In urma unui an de studii am abandonat. In 2012 m am inscris din nou la o alta facultate, acum am 22 de ani. As vrea sa va intreb: in aceasta situatie, tatal meu mai poate lua alocatie pentru mine din partea statului german, dar retroactiv (pe durata anilor in care eu nu am studiat la nici o institutie 2011-2012)? Cei de la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Bacau, erau putini confuzi, nu m au lamurit cu nimic, au precizat in schimb, ceva de un formular E402, care ar trebui completat de universitate.Cu toate acestea, nu sunt siguri daca rezolv ceva cu el.Astept un raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 4 Noiembrie 2013
Trebuie sa luati legatura cu administratia locala (Rathaus) de care apartineti in Germania sa vedeti care este procedura pentru a obtine retroactiv alocatia.

Se va plati retroactiv alocatia incepand cu data anmeldungului

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana stancea stancea buna ziua am lucrat in germania eu si sotia mea cu acte si inca mai lucram cite 7luni pe an.in rominia avem 2 baieti minori de 12ani respectiv 13 ani.am ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana stefan2012 stefan2012 sotul lucreaza legal in germania din 01 08 2011 am demarat intocmirea actelor pentru alocatia europeana.am depus toate actele necesare la agentia judeteana de ... (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatia pentru persoana cu handicap din germania ContSters306657 ContSters306657 Tatal meu a muncit in anul 2012 in Germania si am aflat ca se poate obtine alocatia pentru copii din Germania ,copii sanatosi primesc alocatie,persoanele cu ... (vezi toată discuția)