avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Diurna
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Diurna

Buna seara.
Va rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea situație.

O societate prestează servicii pentru un client din Italia care are utilaje în Romania. Societatea care prestează servicii se deplasează pe teritoriul României pentru a repara acele utilaje. Se deplasează echipa și efectuează reparația. Firma facturează pentru clientul din Italia în euro. Întrebarea este: Cum se calculează și cum se acordă diurna pentru echipa care a reparat utilajele? Și se acordă în lei sau euro?

Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ilie Stanica , Consultant fiscal 21:24, 4 Noiembrie 2013
se calculeaza conform contractului individual de munca ( vezi si actele aditionale) si se acorda in lei pentru ca diurna presupune acoperirea unor cheltuieli efectuate pe timpul deplasarii - in Romania, salariatul care are ordin de deplasare, cheltuieste lei, nu euro!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva colectat ionescu45 ionescu45 Firma A din Romania presteaza servicii pentru firma B (sediul in Romania).Serviciile sunt prestate in Italia. Firma A emite factura catre firma B cu sau fara ... (vezi toată discuția)
Delegatie externa asociati CRISTYNA CRISTYNA Am si eu o problema. la firma la care lucrez urmeaza sa se duca in Spania cei doi asociati, dintre care unul este administrator, iar celalalt este doar asociat ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna in strainatate CIMPEANU MIRELA CIMPEANU MIRELA Buna ziua, Am o societate cu CAEN 4941 inregistrata pe Romania. Societatea efectueaza transport auto (TIR) in strainatate (Suedia) toate zilele lucratoare din ... (vezi toată discuția)