Sant tatal unei fetite de 12 ani despartit de mama fetitei,situatia juridica e urmatoarea: avem autoritatea parinteasca in comun,domiciliul minorei stabilit la tata (adica la mine),mama nu a solicitat program de vizita dar o poate vedea cand doreste(numai ca doreste foarte rar insa stiu ca isi iubeste fetita).Mama plateste pensie intretinere.Problema e ca urmeaza sa ma deplasez pentru a lucra in Germania pt o perioada lunga de timp si chiar sa ma casatoresc acolo cu o persoana cu dubla cetatenie (romano-germana) cu care am o relatie de circa 6 luni, dar nu o sa fac pasul asta decat daca stiu ca imi pot lua fetita cu mine eu fiind singurul sprijin real pt ea iar in sensibilitatea ei stiu sigur ca nu poate trai fara mine.Va rog,daca exista vreo varianta legala pentru initia un asemenea demers in situatia in care mama fetei nu ar fi de acord sa-si lase fetita sa-si schimbe .rezidenta in alta tara
Varianta legala este sa solicitati instantei o hotarare care sa suplineasca acordul mamei. Va trebui sa demonstrati ca este in interesul minorei sa-si mute domiciliul in Germania.