avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

Buna seara, o sa incep direct, m-am angajat la o firma de consultanta, in 25 sept 2013, am fost la interviu si dupa aceea la semnarea actelor, dupa terminarea tuturor fiselor de completat, mi s-a comunicat ca v-oi fi contactat pentru a stabili ora la care v-oi incepe trainingul( prima luna fiind de training) in data de 28 sept. Nu s-a intamplat acest lucru, pana astazi cand am fost contactat de o persoana de la firma respectiva. I-am spus ca nu am fost contactat si vreau sa renunt la post, din motive personale( locul jobului era in alt oras, aveam unde sta, dar am renuntat pt ca nu m-au sunat si m-am mutat inapoi acasa) una din probleme sa zic, este ca nici eu nu am luat legatura cu firma respectiva, asteptand sa fiu eu contactat de ei. Intrebarea este fiind in perioada de somaj, mi s-a taiat somajul fiind angajat, daca maine merg sa reziliez contractul de munca, se mai poate sa primesc somaj in continuare?
Cel mai recent răspuns: predator , utilizator 21:03, 5 Noiembrie 2013
Daca va desfac ei contractul de munca,veti beneficia de somaj
Daca va dati demisia dvs,nu beneficiati de somaj.
Pe ce durata a fost incheiat c.i.m. ?

Daca durata c.i.m. a fost pe determinata de cel mult 12 luni, atunci plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata. In acest caz, indiferent de temeiul de drept al incetarii , plata indemnizatiei se va relua la incetarea c.i.m.

Daca durata c.i.m. a fost nedeterminata sau determinata de peste 12 luni, atunci plata indemnizatiei de somaj a incetat. In acest caz, pentru a beneficia din nou de somaj va trebui sa indepliniti din nou conditiile prevazute de Legea nr.76/2002.

Legea nr.76/2002 :
Art. 44
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată mai mare de 12 luni;
.....

Art.45
(1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
....
(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)–i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.
Am fost astazi si am reziliat contractul, citez "... va comunicam incetarea Contractului individual de munca..." ei au desfacut contractul, am fost si la somaj, dar doamna de acolo nu mi-a spus daca primesc in continuare indemnizatia(urmeaza sa vad in data de 20 cand vine de obicei), dar mi-a vizat cartea pt luna viitoare. Multumesc de raspunsuri
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2013
predator, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj speranta1977 speranta1977 Buna ziua, Din 14.01.2015 sunt in somaj. As fi interesta sa stiu daca imi gasesc un loc de munca part time pe perioada determinata daca imi voi pierde somajul ... (vezi toată discuția)
Revenire din somaj econo econo Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Reincadrare din somaj alinacristinel alinacristinel buna seara as dori sa stiu ce avantaje are firma care ma reaganjeaza din somaj dupa 3 luni/mentionez ca am fost trecuta in somaj pe perioada de iarna adica ... (vezi toată discuția)