Daca o societate inchiriaza un imobil unei persoane fizice in luna septembrie dar abia in noiembrie incheie contractul de inchiriere, cum poate incasa chiria pentru perioada scursa pana la incheierea contractului?
Se poate trece in contractul de inchiriere incheiat in noiembrie ca perioada de efectiva de inchiriere curge incepand cu luna septembrie, si astfel sa incaseze si chiria aferenta acestor luni?
numai daca aveti si acordul locatarului in acest sens, incheiati contractul cu data anterioara respectiv septembrie iar la capitolul "plata" specificati ca aceasta se face/factureaza pe data de sa zicem 10 ale lunii urmatoare adica 10 nov sau o data la doua luni (adica facturati in nov chiria pe sept si nov.). dupa ce va face plata pt septembrie faceti act aditional la contractul de inchiriere prin care modificati plata chiriei la inceputul lunii in curs (in avans).
Nu, nu se poate face contract cu o data anterioara, contractul va fi unul notarial. De fapt este vorba de o societate care a cumparat drepturi litigioase de la o persoana fizica pe care le-a revendicat si i-au fost atribuite. Aveau ca obiect o cladire cu 4 apartamente in care locuiesc chiriasii RAEDPP. Potrivit legii, societatea trebuie sa incheie contracte cu chiriasii pana la data la care acestia aveau contracte cu RAEDPP, contrcate care au incetat datorita schimbarii proprietarului.
Daca societatea este proprietara a imobilului din data de 01.09.2013 si contractele de inchiriere se incheie in luna noiembrie,pentru ca pana la aceasta data nu au fost gata cadastrul si intabularea, ce sa intampla cu perioada scursa pana la acest timp? Noul proprietar poate percepe chiria si pentru aceasta perioada?
Pot incheia un contract de inchiriere prin care arata ca toate drepturile si obligatiile din contractul cu fostul proprietar se transfera noului proprietar, ca partile recunosc faptul ca de la data de 1.09.2013 chiria se va achita catre actualul proprietar bla-bla.
NU stiu daca pana acum chiria a fost incasata sau nu... oricum, se face un contract care sa arate exact starea de fapt.
Ar fi fost ok sa se faca un contract sub semnatura privata si, la incheierea formalitatilor legate de cadastru, sa se autentifice.
Dar... e ok si in situatia data.
Nu am facut contract sub semnatura privata pentru ca chiriasii reprezentati prin avocat au spus ca dovada asupra dreptului nostru de proprietate se va face dupa intocmirea fomalitatilor de cadastru si publicitate imobiliara, asa cum scria in dispozitia primariei prin care ni s-a atribuit imobilul. Nici nu am incasat pana acum chiria. Avocatul chiriasilor spunea ceva de " vacanta locatiunii " si sa vedem cum ne intelegem asupra ei, nu am inteles exact cum e cu aceasta vacanta a locatiunii, nici nu am gasit dispozitii legale care sa ma lamureasca.
Actul de dare in plata
Aura2
actul de dare in plata care are ca obiect stingerea unei datorii prin darea in plata cu niste utilaje de productie, trebuie sa fie notarial, sau poate fi si ... (vezi toată discuția)