avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Depozit banca anterior casatoriei, acum avans la Prima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Depozit banca anterior casatoriei, acum avans la Prima Casa

Buna ziua, mentionez ca am un depozit in lei si unul in euro, dinaintea castoriei mele din vara aceasta, depozit de care stie si sotul meu. Cand am depus actele la Starea Civila am fost intrebati acolo privitor la starea matrimoniala ( nu mai stiu exact in termenii aceia cum se numeste- se refera la bunurile dinaintea casatoriei si daca s-a facut vreun act la notar privior la acestea. Noi nu am facut). Acum dorim sa achiziionam o locuinta prin Prima Casa- sotul va face un credit de putin mai mare decat valoarea pe care o am eu la banca, urmand ca eu sa dau toti banii mei avans. Cum as putea totusi sa-mi protejez acei bani, sa se vada ca erau ai mei, avand in vedere ca eu am mai trecut printr-o sit. similara, la achizit. unui autovehicul, intr-o casnicie anterioara, unde nu mi-a recunoscut la partaj sotul acei bani.Actualii socrii urmau sa ne dea si ei o suma de bani , dar s-au razgandit.
Va multumesc
Din pacate pana la un an de la casatorie nu puteti sa va schimbati regimul matrimonial care actual este cel al comunitatii legale. Insa banii din conturi sunt bunuri proprii. In antecontract si in contractul de vanzare cu Prima Casa sa se sepcifice clar la pret cat sunt banii dvs din pret si ca sunt bun propriu.
Puteati face un inventar al bunurilor proprii inainte de incheierea casatoriei; puteti negocia cu banca anumite clauze care sa arate provenienta banilor; puteti astepta un an de la casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca jewelled jewelled In urma decesului parintilor in 2011, am mostenit impreuna cu sora mea un apartament. Sora mea fiind persoana cu handicap este in ingrijirea mea. In martie ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala ContSters261004 ContSters261004 Buna ziua, In legislatia romana exista contract sau conventie, care sa permita in cazul unui cuplu casatorit, ca bunuri care au fost dobandide in timpul ... (vezi toată discuția)