avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am dreptul sa profesez imediat dupa depunerea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am dreptul sa profesez imediat dupa depunerea dosarului de pensionare, fara sa inceteze contractele cu angajatorii ?

Buna ziua, in iunie 2014, trebuie sa-mi depun dosarul de pensionare la limita de varsta si as vrea sa stiu daca trebuie sa imi incetez contractele de munca cu timp partial (sunt economist-contabil la cateva firme), sau pot continua colaborarea cu angajatorii fara intreruperea acestor contractelor pana la iesirea deciziei de pensionare ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 8 Noiembrie 2013
1. Codul muncii spune:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
...

(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

2. - Asadar toti angajatorii dvs. trebuie sa emita decizii de incetare a contractelor individuale de munca (CIM) cu data indeplinirii conditiilor pentru pensionare pentru limita de varsta.
- Cu aceeasi data pot fi incheiate alte CIM deoarece este permis cumulul pensiei pentru limita de varsta cu alte venituri din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Despre incetarea de drept a cim-ului laritzu laritzu Daca un angajat imi aduce decizia de pensionare astazi, ii incetez contractul cu data de azi sau de maine ,avand in vedere ca azi a venit la munca . Se mai ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare rodica541 rodica541 Lucrez la un CAR si in luna octombrie trebuie sa ies la pensie la limita de varsta si vechime integrala. Intrebarea mea este daca mai pot lucra pana primesc ... (vezi toată discuția)