avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi persoane cu grad accentuat de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi persoane cu grad accentuat de handicap

buna ziua
poate cineva mult mai informat decat mine ma poate ajuta in urmatoarea situatie
Copilul meu in varsta de 2 ani si 3luni a fost diagnosticat cu autism iar comisia pentru protectia copilului a eliberat un certificat prin care l-au incadrat in gradul de handicap,,Deficienta functionala accentuata, cod handicap 7,,in data de 12. 06.2013
De atunci am beneficiat de indemnizatia de insotitor timp de 2 luni . Ieri am primit o instiintare de la asistenta sociala a primariei de unde ridicam aceasta indemnizatie prin care ne spune ca cei de la Protectia Copilului i-au informat telefonic ca incepand cu data de 01.08.2013 ,,copilul nu s-a mai incadrat in grad de handicap grav doar in gradul II de gandicap fara insotitor sau indemnizatie ,,conform certificatului de handicap pe care il avem. In consecinta mi se cere sa restitui indemnizatia primita pentru lunile august si septembrie.

imi poate spune cineva cadrul legat prin care copilul meu are sau nu are dreptul la aceasta indemnizatie care pentru noi ne ajuta sa continuam terapia ABA prin care copilul meu are o sansa la normalitate. Mentionez ca tot din considerente financiare eu im inceput serviciul si beneficien si de suplimentul de insertie.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in concediu de crestere copil pentru fetita mea ... alinaabeaboeru alinaabeaboeru Buna ziua! Sunt in concediu de crestere copil pentru fetita mea de 6 luni. Baiatul meu (3ani si 5luni) a fost diagnosticat cu autism. Pr certificatul de ... (vezi toată discuția)
Certificat de încadrare în grad de handicap { nelamurire } Filmehd Filmehd De curând mama mea a primit confirmarea că tocmai nu mai poate primi pensia de handicap. Deşi ei spun că nu se mai încadrează în gradul de handicap, ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind drepturile copilului cu grad de handicap usor Comanescu1976 Comanescu1976 Am un baiat care are o usoara intarziere de limbaj. are 2 ani si vorbeste ca un copil de 1,7 luni. Lucru validat si de medic. Mi s-a dat pe langa diagnosticul ... (vezi toată discuția)