avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiu cotizare pentru dosar indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiu cotizare pentru dosar indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

In luna decembrie urmeaza sa nasc, urmand ca in luna februarie sa depun dosarul pt acordarea indemnizatiei crestere copil. M-am interesat de lista actelor ce trebuie sa contina dosarul si am urmatoarele nelamuriri:

- printre altele mi se cere stagiul de cotizare pentru ultimele 12 luni anterioare nasterii. Mentionez ca din 2008- prezent lucrez la o companie in Bucuresti, cu sediul in Buc. Pana in oct 2013 dmiciliul meu a fost pe jud Bz (adresa din buletin), iar din oct 2013 mi-am schimbat buletinul cu adresa de Bucuresti. De asemenea, din oct 2013 am intrat si in concediu prenatal.

1. Unde trebuie sa solicit in acest caz stagiul? la Bz, Buc sau defalcat de la ambele?

2. Pt perioada de concediu se plateste asigurare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:47, 8 Noiembrie 2013
1. Adeverinta cu cu cele 12 luni de stagiu de cotizare o solicitati de la casa de pensii unde a depus angajatorul declaratiile lunare nominale (D112).

2. Pe perioada de concediu medical si concediu de maternitate sunteti asigurata la pensie deoarece din indemnizatie se retine contributia pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre acte pensie mihaimares59 mihaimares59 Ce acte trebuie sa-mi dea actuala firma unde lucrez ptr a depune la dosarul de pensie (vezi toată discuția)
Inregistrare gresita a grupei de munca in arhiva electronica a cnpp sorlei sorlei Buna ziua, va aduc la cunostinta urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati un sfat mi-am deschis un cont la serviciile on line ale CNPP si am constatat o ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza majorarea pensiei pentru pensionarii care isi continua activitatea ? florinovici florinovici Am iesit cu decizie la pensie la limita de varsta in 2014 luna septembrie, dar imi continui activitatea cu contract de munca. Vreau sa stiu cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)