Buna ziua! Pe scurt am condus baut cu o alcolemie mai mare de 0.8 si m-am rasturnat in afara parti carosabile fara victime fara pagube in 2011 am fost condamnat de prima instanta la 11 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere. Am facut recurs si s-a trimis dosarul spre rejudecare (pe motiv ca nu sunt suficiente probe).Sau reaudiat martori (asistenta care a facut recoltarea a recunoscut ca a facut recoltarea singura si tot singura a complectat si buletinul de analize, mentionand ca medicul de garda nu a fost de fata .Prima recoltare a facuto dintrun "cateten" montat de catre echipajul de pe ambulanta , a -2-a recoltare a facuto cu echipamentul din trusa standard) Au fost audiat echipajul de pe ambulanta care nu isi amintea daca miau montat sau nu un cateten dar in cazul in care lar fi montat ar fi dezinfecta cu alcool sanitar! Acum doamna judecator a trimis la IML sa ne zica ce influenta putea avea dezinfectarea cu alcool asupra probelor ?
Ce sanse am si ce ma sfatuiti sa fac?
Nu este recomandată dezinfectarea cu alcool sanitar, tocmai pentru că ar putea influența valoarea alcoolemiei.Deci, din acest punct de vedere, nu a fost corectă recolatarea în scopul stabilirii valorii alcoolemiei. Dar dacă nu își aduce aminte precis, nu se poate merge pe prezumții sau pe simple declarații. Este greu de spus ce se va întâmpla.
Pai tocmai asta e ca asistenta de la urgente a zis ca a facut recoltarea dintrun cateten montat de echipajul de pe ambulata (ea sia amintit ca aveam cateten) Asta e tot ce conteaza si faptul ca medicul de pe ambulanta a declarat ca daca lar fii pus ar fii dezinfectat cu alcool sanitar.Si eu si asistenta care a facut recoltare am zis ca aveam un cateten in mana si proba cu etilotestul nu exista
Pe langa asta sau incalcat si :art3 alin 2,art 6 alin a si d,art 9 , art 10, art 14 alin 3,art 17 alin 1 din ANEXA NORME METODOLOGICE
Toate aceste articole incalcate se dovedesc cu declaratia martorilor sau datele din buletinul de analize
Nerespectarea metodologiei de recoltare a probelor biologice ar trebui sa conduca in mod firesc la declararea ca ilegala a mijlocului de proba pe baza caruia s-a dispus trimiterea in judecata, astfel ar trebui sa va luptati pentru o achitare.
Alcool la volan
EUGURO
Buna ziua.Stie cineva in cat timp trebuie sa ajunga politia la spital pentru recoltarea probelor biologige pentru alcoolemie,din momentul depistarii in trafic? (vezi toată discuția)